Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

 Relatiile de cuplu, sexualitatea, educatia si spiritualitatea, dezbatute la Conferinta Nationala de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie din Romania, editia a II-a

Bebe Mihaescu (1)
Asociatia de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie (APEH), in colaborare cu Universitatea “Danubius” din Galati, sub egida Colegiului Psihologilor din Romania si a Federatiei Europene a Asociatiilor de Psihologi, organizeaza cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie, avand ca tema: “Educatie, cuplu, sexualitate, spiritualitate”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de catre Plus Communication.
Evenimentul stiintific va avea loc, in perioada 4-6 martie 2016, in Aula Magna a Universitatii „Danubius”, iar programul include trei sesiuni de comunicari, in care vor fi prezentate 62 de lucrari stiintifice. La conferinta nationala se vor reuni atat reputati profesori universitari si specialisti consacrati (prof. univ. dr. Irina Holdevici, conf. univ. dr. Andy Pusca, conf. univ. dr. Odette Dimitriu, prof. univ. dr. Cristian Vasile, conf. univ. dr. Elena Anghel, prof. univ. dr. Aurora Frunza, conf. univ. dr. Vasile Mihaescu si altii), cat si psihologi aflati la inceput de cariera (Linu Andreea Roxana, Dobre Doinita, Dumitru Roxana, Filimon Diana, Ivan Mona, Mihalache Carmen Elena, Munteanu Violeta etc.), studenti, cadre didactice din mediul universitar si preuniversitar si personalitati marcante. Conferinta are loc in contextul introducerii in scoli a disciplinei optionale “Educatie pentru sanatate”, unde capitole de educatie sexuala ocupa un loc important, iar elevii de clasele IV-XII vor asimilia informatii utile pentru buna lor dezvoltare.
“Noi, specialistii, credem ca exista o simbioza foarte puternica intre viata de cuplu, sexualitatea, educatia si spirtualitatea. In acest sens ne-am decis ca, in aceasta editie, sa aducem cei mai importanti specialisti in domeniu si sa gasim impreuna raspunsul la intrebari pe cat de simple, pe atat de dificile: “Cum le putem parcurge concomitant, cum le putem trai fara a fi in conflict cu ceilalti si cum putem fi fericiti?”. Credem ca exista o legatura subtila si profunda intre aceste dimensiuni sociale si scopul nostru este de a o identifica si a transmite mai departe. Prin aceasta dezbatere, prin aceste valoroase comunicari stiintifice ale specialistilor, ne dorim sa gasim noi metodologii de lucru in ceea ce priveste consilierea relatiilor de cuplu, in ceea ce priveste sexualitatea si spiritualitatea si cum sa le oferim copiilor si tinerilor din ziua de azi o educatie sexuala corecta si sanatoasa.
Observam din ce in ce mai des relatii de cuplu care se destrama din cauza ca nu au stiut sa imbine spiritualitatea si iubirea cu viata sexuala, observam ca rata divorturilor in Romania a crescut in ultimii ani, mai ales in randul cuplurilor tinere. De asemenea, observam cu tristete ca rata fertilitatii din Romania este sub media Uniunii Europene, ceea ce ne indreptateste sa credem ca nu putem da vina numai pe cauzele medicale in cadrul acestui fenomen, ci trebuie sa avem in vedere si faptul ca, de cele mai multe ori, la proliferarea fenomenului concura un cumul de cauze de natura psihosociala: lipsa banilor si a unei locuinte stabile, viata sexuala fara iubire, anxietatea, depresia etc. Suntem constienti ca societatea a avansat, are noi sisteme de valori si trebuie sa ne adaptam tehnicile la contextul actual sau sa inventam noi metode, daca cele actuale sunt invechite”, declara conferentiarul Bebe Mihaescu, presedintele Asociatiei de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie si unul dintre cei mai reputati sexologi din Romania. Profesorul Mihaescu va sustine, in cadrul conferintei, cinci lucrari stiintifice, cu urmatoarele titluri: „PseumaChiSiPrana clinic – vis si miscare. Interventii transpersonale”, “Tehnici transpersonale pentru amplificarea dorintei”, “Hipnoza si transformare”, “Psihoterapie, sexualitate, credinte” si “Modele erotice orientale”.
In urma inscrierii la conferinta se acorda diploma de participare si credite conform normelor Colegiului Psihologilor din Romania. Participantii la conferinta care prezinta lucrari stiintifice pot opta pentru publicarea in volumul conferintei sau intr-o revista indexata in baze de date internationale. Studentii si cadrele didactice ale Universitatii “Danubius” nu platesc taxa de inscriere.
Cei interesati se mai pot inscrie la eveniment pana la data de 1 martie 2016, pe website-ul oficial al Asociatiei, www.apeh.ro (la rubrica Evenimente).
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">