Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Salvamont Dambovita- Interventiile saptamanii

11824064_10206239959370734_1970079492_nComunicat de presa

Interventii Salvamont Dambovita 19-20.09.2015

Sambata 19.09.2015

In jurul orei 14:00 am primit un apel telefonic pe numarul de serviciu din partea unui turist aflat in zona Pestera , informandu-ne ca o persoana are o plaga sangeranda la membrul superior stang in urma manevrarii neadecvate a cutitului cu care lucra. Intr-un timp mai scurt de 5 minute, o echipa formata din doi salvatori montani s-a deplasat de urgenta la locul precizat cu buggy-ul din dotare, unde a fost acordat primul ajutor, sangerarea fiind oprita iar plaga tratata si bandajata. Astfel interventia a fost incheiata cu succes.

Tot sambata in jurul orei 21:00 am fost anuntati de catre IGSU Dambovita ca doua turiste ce se deplasau in zona Babele s-au abatut de pe traseul marcat, ratacindu-se. Initial a fost trimisa o echipa formata din doi salvatori montani pe traseul cel mai frecventat de catre turisti, si anume Babele-Pestera. In urma detaliilor primite ulterior de catre Seful Serviciului Salvamont Dambovita, Doru Deaconescu, echipa formata din doi salvatori a fost retrasa deoarece informatia initiala a fost eronata. Imediat dupa intoarcerea echipei plecate in cautare pe traseul Babele-Pestera, au fost furnizate informatii ca cele doua persoane s-ar fi aflat in zona Doamnele. De aceasta data au fost mobilizati patru salvatori montani ce s-au deplasat imediat catre zona specificata. Acestia ajungand la jumatatea traseului au fost nevoiti sa se intoarca deoarece zona exacta unde cele doua persoane s-au ratacit era Valea Ialomitei. Trecand pe la baza Salvamont Pestera, echipa s-a intregit la numarul de 6 salvatori montani iar acestia si-au extins cautarile pe traseul Pestera – Muntele Cocora – Piatra Arsa. In urma discutiilor telefonice avute de salvamontisti cu cele doua turiste, acestea au fost localizate la ora 21:57 in partea superioara a Valcelului Mare de unde au fost recuperate si aduse in conditii de maxima siguranta la Refugiul Salvamont Pestera, unde au fost preluate de familie.

In jurul orei 22:30, echipa Salvamont Dambovita a fost anuntata ca un grup format din patru turisti si un copil in varsta de 5 ani sunt epuizati si echipati necorespunzator pe Creasta Doamnelor. O echipa formata din patru salvatori montani s-a deplasat imediat in zona specificata. Acestia au acoperit zona Doamnele urmand ca mai apoi sa isi extinda cautarile pe traseul catre Varful Omu – Valea Obarsiei – Mecetul Turcesc insa fara nici un succes. Dupa o cautare amanuntita a zonelor si fara rezultat, s-a constatat ca a fost vorba de o alarma falsa, echipa fiind retrasa din teren.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">