Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Școala Gimnazială Picior de Munte – Boboci a fost extinsă cu 8 săli de clasă, 3 laboratoare și o sală de sport

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de primarul comunei Dragodana, Sandu Gheorghe, a inaugurat Școala Gimnazială Nr 2 Picior de Munte – Boboci, care a beneficiat de un amplu proiect de extindere, modernizare și dotare, cu 8 săli de clasă, 3 laboratoare și o sală de sport. La eveniment au fost prezenți prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, deputat Radu Popa, inspector școlar general Adriana Tudose, Mariana Vișan, director Direcția OI POR – Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud- Muntenia, consilieri județeni, părinți și copii din localitate.

Școala Gimnazială Picior de Munte – Boboci a fost reabilitată și modernizată

”Proiectul, finanțat prin POR are o valoare de peste 2.200.000 de euro, iar, în perioada următoare, tot pentru elevii din Dragodana, Consiliul Județean Dâmbovița are în licitație publică:
  •  Achiziția de mobilier, bănci, dulapuri individuale, calculatoare, table interactive în valoare de 910.000 lei pentru Școala Gimnazială Nr. 2 Picior de Munte – Boboci;
  •  Achiziția unui microbuz electric, de 8+1 sau 16+1 locuri, pentru elevii navetiști din comună. Valoare 240.000 de euro.
  •  Și pentru că dezvoltarea comunei Dragodana a fost și va fi un proiect de Echipă, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală am asigurat aproximativ 2.430.000 de lei, sumă necesară implementării a 8 proiecte în localitate.” (Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița)

La rândul său, primarul comunei Dragodana, Sandu Gheorghe, a precizat că demersurile administrative au durat 5 ani de zile, iar reabilitarea doar 9 luni, un motiv în plus de bucurie pentru copiii care erau nevoiți să învețe în schimburi.

”După o perioadă de 6 ani de zile, de când am pornit acest proiect, reușim să-l inaugurăm. Spun 6 ani, însă în realitate, la această școală s-a lucrat 9 luni de zile. Practic 5 ani de zile au durat  procedurile administrative și construcția efectivă a școlii a durat 9 luni. Îi mulțumim constructorului, nu a fost zi în care să nu avem cel puțin 50 de muncitori pe zi. Prin extinderea cu 8 săli de clasă dăm șansa copiilor să învețe într-un singur schimb”, a spus Sandu Gheorghe.

Vezi ALBUM FOTO pe pagina de facebook Oficial Media

Distribuie acest articol Oficial Media
Share