15/05/2021

Se interzice deja fumatul pe stradă, la terase, iar restaurantele se pot închide. Ce spun specialiștii legat de Covid 19

Spania interzice deja fumatul pe stradă, dacă nu este posibilă distanțarea fizică, pentru a lupta împotriva noului coronavirus. Cu toate astea, mai mulți experți sunt sceptici în legătură cu riscul de transmitere a virusului prin intermediul fumului de țigară.

interzice deja fumatul pe stradă

O regiune, apoi două, pentru ca în cele din urmă să fie întreaga țară. Spania a anunțat vineri generalizarea interdicției de a fuma pe stradă, cu excepția situațiilor în care distanțarea fizică de peste 2 metri poate fi respectată, pentru a lupta contra SARS-CoV-2.

Avertisment

Societatea Spaniolă de Epidemiologie a avertizat, în iunie, despre riscurile contaminării cu noul COVID-19 prin intermediul fumului de ţigară.

Potrivit acesteia, fumul transportă picături potenţial infectate cu noul coronavirus şi, odată inhalate de o altă persoană, pot fi sursa contaminării.

Rezerve

Unii epidemiologi consideră, însă, că din moment ce nu există niciun studiu care să confirme acest lucru, ar trebui să fim rezervaţi în a accepta ideea.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat încă de la finele lui mai că, prin înlăturarea măștii, fumătorii se pot expune și mai mult la contaminare, pentru că duc țigara la gură cu degetele și cresc riscul de a transmite virusul astfel.


Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului: Epidemia este folosită pentru a justifica schimbări represive ale legislaţiei împotriva populației

Nimeni nu a murit de coronavirus, este concluzia medicilor patologi din Elveția, Franța, Germania, Italia și Spania


Nu sunt suficiente informații

Dr. Fernando Garcia de la Centrul Naţional de Epidemiologie din Franţa spune că nu există „informaţii ştiinţifice suficient de solide pentru a demonstra că fumul de ţigară poate transmite boala într-un mediu deschis (…), prin urmare, a lua măsuri extreme ca interdicţia cred că este un pic cam mult”.

De asemenea, Direcţia Generală a Sănătăţii din Franţa a spus că nu există niciun „studiu ştiinţific care să verifice ipoteza că fumul de ţigară reprezintă un vector de contaminare cu COVID-19”.

Nu resping ideea

Cu toate acestea, a precizat că „nu înseamnă că această presupunere este falsă”.

Astfel, ca măsură de precauţie, „este de preferat să se limiteze consumul şi, în mod ideal, să se oprească fumatul în totalitate”, a continuat DGS.

La rândul său, Comitetul Naţional împotriva Fumatului (CNCT) afirmase încă din aprilie că „fumătorii infectaţi cu noul coronavirus sunt potenţial contaminatori majori pentru cei din jurul lor”, în special din cauza „prezenţei în fumul de tutun a particulelor de care se leagă virusurile”.

Inhalare

Într-un interviu pentru RTL, medicul Gerard Dubois a explicat că este adevărat că fumătorul inhalează adânc și poate trimite fumul foarte departe și sub formă de particule. El poate trimite virusul destul de departe și acest fum este cel potențial infecțios.

În afara Europei, și alte țări au luat măsuri de interdicție a fumatului: Iordania a interzis țigara și narghileaua în spațiile publice închise. Narghileaua, cu tuburile ei care merg deseori din gură în gură, este interzisă și în Tunisia în spațiile închise, precum și în Egipt, unde a fuma narghilea este interzis atât în interior, cât și în exterior.

În Africa de Sud, vânzarea de tutun este interzisă de la finele lui martie, din cauza riscurilor sanitare legate de tebagism, în special pentru că maniera în care este împărțit tutunul nu permite distanțarea socială”.

Planul malefic: “Noul Normal”, omul remodelat, de tip neo-comunist și fără Dumnezeu

Este pandemia o repetiție pentru subjugarea oamenilor? Se întreabă unul dintre cei mai mari filozofi francezi

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului: Epidemia este folosită pentru a justifica schimbări represive ale legislaţiei împotriva populației

Nimeni nu a murit de coronavirus, este concluzia medicilor patologi din Elveția, Franța, Germania, Italia și Spania

Se caută vedete, persoane influente, care să întrețină frica de coronavirus

Medicul Adina Alberts face dezvăluiri revoltătoare: 99,9% dintre români sunt terorizați de autorități

Ai-nu ai covid, îl iei sigur din spital, declară Laura Zarafin, medic primar la Colentina

Edward Snowden: Guvernele se folosesc de COVID-19 pentru a ne „monitoriza așa cum nu au mai făcut-o niciodată”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share