Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Serbările Devei – prima zi de paşti

Prima zi de paşti pentru deveni coincide şi cu prima zi  dintre cele trei din Serbările Devei. Cele trei zile sunt împărţite în muzică populară, uşoară şi muzică religioasă.

În prima  zi care a şi trecut au urcat pe scenă interpreţii de muzică populară, printer care­: Lena Miclăuş, Mirela Gavriluţă, Andrada şi Mircică PaulAna Gabor, Grupul Izvoarele din Cluj, Petrică Mâţu Stoian, sau de ce nu cântece de petrecere cu Carmen Şerban.

Platoul din faţa scenei de la Pădurea Bejan s-a dovedit a fi neîncăpătoare care de jur împrerur erau tonete cu mici, bere, sucuri gratare, colac secuiesc şi multă voie bună.

Deva s-a umplut de muzică: muzică populară în centrul oraşului şi la pădurea Bejan, muzică veche şi de promenade în parcul de la poalele cetăţii şi de ce nu, fântâna muzicală de la casa de cultură a municipiului.

Mâine, 2 Mai, şi sperăm să nu plouă, ziua  va fi puţin mai matinală, iar sărbătoarea celei de a doua zi se va desfăşura pe Platforma de artilerie de la Cetatea Devei, şi va începe cu Înfinţarea Ordinului Cavalerilor – Castrum Deva, urmat de un concert Mircea Goian  & Cimpoierii din Transilvania, dansuri populare româneşti şi germane, sau un vernisaj de artă plastic şi totul se va încheia târziu în noapte cu Focuri de Artificii. Însă ziua  a treia va fi dedicate unui concert de paşte susţinut de Grigore Leşe , la Biserica Immaculata din Deva.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">