Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tanara salvata in apropiere de Varful Omu – Salvamont Dambovita

salvare bucegi b

Actiune de salvare a echipei de Salvamont Dambovita. In trei sferturi de ora s-a ajuns la tanara accidentata in Valea Sugarilor. Desi este un traseu interzis iarna, Valea Sugarilor, in partea de nord, este traversata de cele mai multe ori pentru  ca duce la Vf. Omu, dinspre Babele.

Din discutiile cu salvatorii montani am aflat ca grupul se afla la schi, iar tanara s-a accidentat in partea de sus a valcelului, in zona ultimei saritori din Valea Sugarilor.

Valea Sugarilor - vedere inspre Vf Omu

Versantul drept al Vaii Sugarilor
Zona accidentului – Partea de sus a valcelului – in imagine, dreapta, jos – Oficial Media

Ceea ce pare vazut de pe varfurile versantilor ca fiind doar o vale domoala, este de fapt o panta cu rupturi, cu aspect de canion pe alocuri. Numele vaii pare generat de scurgerea (sugerea) zapezilor.

Valea Sugarilor - Ruperi de panta

Va prezentam comunicatul oficial al echipei Salvamont Salvaspeo Dambovita:

Astazi, 13 Martie 2016, in jurul orei 15:00 am fost anuntati de catre Dispeceratul National Salvamont prin intermediul telefonului de serviciu ca in partea superioara a Vaii Sugarilor se afla o turista in varsta de aproximativ 35 ani ce suferise o fractura la nivelul membrului inferior.
Imediat o echipa de Salvatori montani de la Baza Salvamont Salvaspeo Dambovita din zona Pestera s-a deplasat la locul specificat de Dispecerat cu ajutorul SSV-ului din dotare cu care a putut inainta nu foarte mult datorita stratului mare de zapada, urmand apoi sa se deplaseze pe jos.
Echipa a ajuns in aproximativ 45 minute si dupa un control al victimei s-a constatat ca este vorba de o fractura inchisa la nivelul membrului inferior drept urmand mai apoi imobilizarea acestuia cu ajutorul atelelor si transportul victimei cu targa UT2000.
Victima a fost adusa in siguranta la Baza Salvamont Salvaspeo Dambovita din zona Pestera la ora 17:45 de unde a ales sa fie transportata de catre apropiati la Spitalul Floreasca din Bucuresti pentru investigatii amanuntite.

salvare bucegi

Distribuie acest articol Oficial Media
Share