Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

TITU: Asociatia DAR DEVELOPMENT- Calatorie in lumea financiara

pozProiectul Călătorie în Lumea Financiară al Asociaţiei DAR DEVELOPMENT

Asociaţia DAR DEVELOPMENT vă face cunoscut că prima parte a proiectului Journey into Finance – Călătorie in lumea Financiara, finantat prin Programus Erasmus Plus s-a desfăşurat in perioada 8-12 aprilie la Titu.

A fost un training pentru lucratori de tineret la care au participat echipe formate din câte două persoane din partea partenerilor nostri: Asociaţia Stowarzyszenie Promocji Zdrowia i Profilaktyki “HOPP” din Polonia, Asociatia Narodno Chilalishte “Nikola Vasilev Rakitin 1890” din Bulgaria, Asociatia Erbaa Egitim ve Yardimlasma Dernegi din Turcia, Asociatia EURO –NET din Italia şi grupul informal de tineri RAPLECTION din Croatia.

Activităţile de învăţare au avut loc la sediul asociaţiei şi la Liceul Teoretic IC Vissarion unde elevi din clasele a X-a si a XI-a au avut posibilitatea să testeze metodele nonformale propuse de către lucrătorii de tineret. Elevii i-au impresionat pe participanţi prin modul de implicare şi prin cunoştinţele lor. Folosim această ocazie să le mulţumim pentru participare, lor şi profesorilor lor şi în mod deosebit conducerii acestui liceu cu care asociaţia noastra colaborează de câţiva ani.
Lucrătorii de tineret ne-au împartăşit că au avut o experienţă valoroasă de învăţare în domeniul nonformal alături de o interesantă descoperire multiculturală în măsura în care i-am avut ca oaspeţi şi în timpul sărbătorilor Pascale.poster1

În cea de-a doua parte a lunii Iulie, proiectul va continua cu un schimb de tineri, 42 de participanţi din cele 6 tari vor fi angrenaţi timp de 12 zile, la Titu, in activitati nonformale legate de: evoluţia banilor, moneda EURO, bazele antreprenoriatului, finanţări din diverse surse, investiţii, dar şi de modul in care care tinerii pot dobandi abilitati din acţiuni de voluntariat, caritate si alte activitati care ne fac placere si nu implica mijloace financiare.

Produsele acestui proiect vor fi un manual de educatie nonformală pe tema proiectului, un web site www.viitorantreprenor.org, în care vom posta atat abordari teoretice cat si testimoniale şi un film de prezentare.

Persoană de contact, Alexandra Brutaru, Telefon: 0724200094

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">