Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

22 Martie – Ziua Mondiala a Apei

oprea1

Ziua Mondiala a Apei este pentru Compania de Apa Targoviste – Dambovita un bun prilej de a readuce in atentia opiniei publice problemele legate de necesitatea protejarii resurselor de apa şi de a sublinia importanta responsabilitatilor populatiei in protejarea şi valorificarea resurselor de apa, se arata in comunicatul de presa semnat de directorul General al S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A., Oprea Alexandru.

Ziua mondială a apei se marchează anual la 22 martie, Conferinta Natiunilor Unite asupra mediului inconjurator de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotararea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondiala a apei (World Water Day).

Sarbatoarea este de o reala importanta, mai ales, pentru ca apa este una din resursele indispensabile pentru viata omenirii. De asemenea, aceasta festivitate mondiala este un bun prilej de a reaminti cât de periculoasa este absenta sau poluarea apei.

In prezent, Ziua mondiala a apei este sarbatorita in intreaga lume in fiecare an, aducand in centrul atentiei diferite aspecte. Tema Zilei mondiale a apei în 2016 va fi “Apa si locuri de munca”. Obiectivul marcarii acestei zile este de a sensibiliza populatia atat in privinta potentialului pentru o cooperare extinsa, cat si asupra raspunsurilor la provocarile cu care se confrunta managementul resurselor de apa, avand in vedere cresterea cererii de acces la apa si la serviciile in domeniu.

apa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share