Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

3 sfaturi practice pentru un CV de succes

Ținând cont de faptul că angajatorii petrec doar câteva secunde analizând un CV, este esențial ca acesta să fie bine structurat și conceput, încât să iasă în evidență.

sfaturi practice pentru un CV de succes

Deși CV-ul trebuie să se potrivească domeniului de aplicare, există câteva reguli generale de urmat, pentru nu fi trecut cu vederea.

În principiu nu ar trebui să depășească două pagini A4, de aceea trebuie să fii cât mai clar și concis. Ar fi bine să fie însoțit de o scrisoare de intenție în care poți detalia aspectele notate pe scurt în CV de angajare. Este un spațiu în care îți poți pune în evidență personalitatea și să convingi cititorul că ești potrivit pentru acel rol. Totuși nu trebuie să fie foarte extinsă dar să conțină argumente pentru care te consideri potrivit pentru acel post.

Pe lângă scrisoarea de intenție, CV-ul trebuie să conțină:

 

Numele, postul dorit și detaliile de contact

Numele tău ar trebui să fie trecut ca tilu al CV-ului, alături de specializarea sau funcția ocupată chiar dacă ai semnat o demisie și nu mai profesezi momentan. Nu uita să incluzi e-mailul și numărul de telefon încât să oferi opțiuni de contact.

 

Educație și calificări

Această secțiune trebuie să includă orice formă de educație pe care ai absolvit-o, inclusiv locul unde ai studiat, universitatea și alte cursuri urmate. Ar fi bine calificările să fie de la cele mai recente spre cele mai vechi. Include numele instituțiilor studiate și durata de timp, cât și materiile studiate sau calificările obținute. Dacă nu ai o experiență de lucru vastă poți detalia aici lucrări sau proiecte în care ai fost implicat.

 

Istoricul de angajare

În această secțiune poți demonstra de ce experiența ta profesională te poate face potrivit pentru job. Poți include orice loc de muncă anterior, stagii, voluntariate și experiența de muncă. Și aici este recomandată cronologia inversă de la cel mai nou spre cel mai vechi, cel actual fiind relevant pentru angajator. Pentru fiecare poziție notează titlul postului, compania, durata de timp cât ai lucrat acolo și o scurtă descriere a rolului tău. Adaugă și câteva abilități dobândite și realizările obținute pe acel post. Nu include locuri de muncă irelevante pentru acel rol, care pot distrage atenția de la abilitățile esențiale.

 

Ar fi bine să mai adaugi

-Abilități cheie: adaugă 4-5 abilități de bază pe care le ai și știi că ar fi de folos pentru postul dorit.

-Hobby-uri și interese: dacă nu ai multă experiență de  lucru, pentru a nu lăsa goluri poți completa cu elemente relevante pentru industria sau jobul dorit.

-Referințe: poți menționa acces la referințe la cerere, de la foști angajatori sau colaboratori.

 

Fă-ți timp pentru a-ți adapta CV-ul și scrisoarea de intenție pentru a fi potrivită jobului dorit, iar dacă nu primești răspunsul dorit, nu era pentru tine.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share