Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Amenajarea casei – 3 sfaturi simple pentru planificare

Orice proiect de renovare sau de amenajare a unei locuințe are nevoie de o planificare riguroasă. Un plan bine pus la punct te va ține la adăpost de situațiile neprevăzute care pot să apară și te va ajuta să monitorizezi mult mai bine evoluția lucrărilor. Dacă nu ești un expert în planificare, cu siguranță te vei apropia de această titulatură după ce vei citi cu atenție și vei aplica sfaturile de mai jos!

amenajarea casei 3 sfaturi

Identifică nevoile pe care le ai și apelează la un specialist pentru proiectarea lor pe hârtie

Nu poți fi și proprietar, și arhitect, și designer de interior și muncitor pe șantier. Și nici măcar nu este indicat. Doar un specialist îți poate proiecta locuința în funcție de nevoile tale – de multe ori, în urma discuțiilor, specialiștii descoperă și alte nevoi pe care nici măcar nu știai că le ai. Așa că, trece pe o hârtie dorințele specifice pe care le ai și comunică-le arhitectului cu care vei colabora. El îți va spune exact ce se potrivește și ce nu locuinței tale. Se poate întâmpla să ai în cap câteva modele de scari interioare, iar după o discuție cu arhitectul să îți dai seama că nu sunt deloc practice pentru locuința ta. 

Fă împreună cu echipa un necesar al materialelor de care ai nevoie

Necesarul de materiale este util în calcularea bugetului, iar sfatul nostru este să te implici în acest proces pentru a ști exact ce tip de materiale se vor folosi și în ce cantități. Asigură-te că materialele utilizate vor fi de o calitate ridicată, mai ales dacă vorbim de finisaje. Studiază poze cu fatade case și stabilește ce tip de tencuială sau elemente de arhitectură vei folosi, gândește-te la finisajele interioare, de la culoarea pereților, până la pardoseală. La final, pe baza deciziilor pe care le iei, vei putea întocmi o listă cu necesarul de materiale și te vei putea apuca de treabă.

Urmărește evoluția lucrărilor și implică-te atunci când este cazul

Este bine să ai încredere în echipa pe care ai ales-o pentru a se ocupa de amenajarea locuinței tale, însă ar fi bine să urmărești și tu evoluția lucrărilor. Nu îți recomandăm însă să pici în cealaltă extremă și să intervii tot timpul în munca echipei. Urmărește întreg procesul din spate și oferă sfaturi doar atunci când este necesar sau când ți se cere acest lucru. Ideal ar fi să petreci mult timp în etapa de planificare pentru a pune la punct orice mic detaliu. Poate fi destul de neplăcut să îți dai seama pe parcursul lucrărilor de amenajare că nu îți mai dorești acea tencuială decorativă sau acel tip de lemn pentru pardoseală. Încearcă să fii consecvent pentru a te putea bucura cât mai repede de noua ta locuință!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share