Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Alimente pentru muschi puternici

Alimente pentru muschi puternici

Alaturi de antrenament, odihna si gandire pozitiva, alimentatia joaca un rol esential datorita principiilor nutritive furnizate: proteine, glucide, lipide, vitamine, minerale si fitochimicale (flavonoide, carotenoizi).

Spanacul: potrivit cercetătorilor de la Karolinska Institute, Stockholm, nitraţii naturali pe care îi conţine spanacul şi alte vegetale de culoare verde închis (cum ar fi lăptuca) tonifiază musculatura. Savanţii au observat că nitraţii stimulează creşterea nivelului a două proteine care se găsesc, în mod natural, în fibra musculară şi care au rolul de a depozita şi elibera calciu (substanţă esenţială în contractarea muşchilor).

Alimente pentru muschi puternici

Sfecla rosie: sucul de sfeclă roşie ajută la îmbunătăţirea forţei musculare în timpul unor acţiuni puternice şi rapide, fără niciun efect secundar, fără creşterea frecvenţei cardiace sau a tensiunii arteriale. Acest tratament simplu cu suc de sfeclă roşie are un efect asupra capacităţii musculare similar unui antrenament fizic de 2-3 luni. Sfecla roşie este o sursă bună de nitraţi naturali (NO3). Or, nitraţii, când sunt metabolizaţi în organism, conduc la dilatarea vaselor de sânge, deci la scăderea tensiunii arteriale. Rezultatul: în timpul efortului, inima consumă mai puţin oxigen, ceea ce solicită mai puţin muşchii. Un studiu publicat în 2015 de cercetătorii de la American Physiological Society indică faptul că sportivii trebuie să bea suc de sfeclă roşie pentru a-şi îmbunătăţi performanţele fizice.

Migdalele: sunt printre cele mai bogate surse de alfa tocoferol sau vitamina E, care are proprietăţi antioxidante şi care poate preveni atacul radicalilor liberi asupra organismului. Prin această protecţie este asigurată dezvoltarea rapidă a sistemului muscular şi recuperarea timpurie în urma febrei musculare.

Ouale: sunt pline de proteine care acoperă nevoile organismului şi au conţinut bogat de vitamine şi minerale, riboflavină, acid folic, fier, fosfor şi zinc care echilibrează nivelul electrolitic şi menţin nivelul energetic pe parcursul zilei. Gălbenuşul din ou conţine vitamina B12 care distruge depozitele de grăsime este indispensabilă pentru contracţia musculară.

Adrian Udrea- nutritie sportiva, terapie anti-aging Timisoara

https://www.facebook.com/terapie.nutritionala/

Cum sa iei in greutate? Sfaturi pentru ectomorfi

 

Citeste si: http://oficialmedia.com/slabeste-sanatos-prin-dieta-sport-si-atitudine-pozitiva/

Hormonii anabolizanti: secretul tineretii vesnice

Distribuie acest articol Oficial Media
Share