Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ambasadori la Universitatea de Vest Timişoara!

Aflată în plin proces de internaționalizare, dar în același timp puternic preocupată de o ancorare relevantă în viața comunității locale, Universitatea de Vest Timişoara propune o noua serie de întâlniri speciale unde sunt invitați șefii misiunilor diplomatice acreditați în țara noastră

Lista ambasadorilor care vor susține conferințe la Universitatea de Vest din Timișoara:

ES, Dl Hans Klemm, Ambasador al Statelor Unite al Americii, marți, 8 noiembrie;

ES, Dna Stella Ronner-Grubačić, Ambasador al Regatului Olandei, vineri, 11 noiembrie;

ES, Dl Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, luni, 21 noiembrie;

ES, Dl Paul Brummell, Ambasadorul al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, marți, 22 noiembrie;

ES, Dl Ramiro Fernández Bachiller, Ambasadorul Regatului Spaniei, vineri, 25 noiembrie

Asemenea prezențe reprezintă în mod cert tot atâtea ocazii de a cunoaște mai bine statele reprezentate, complexitatea culturilor și a tradițiilor lor, modurile acestora de raportare la țara noastră, la comunitatea academică din România în general și la UVT în special. În același timp, aceste întâlniri vor reprezenta prilejuri de explorare de noi posibilități de colaborare internațională a UVT.

„Am reușit să îmbinăm două dintre strategiile noastre prioritare, cele de internaționalizare și deschidere către comunitate. Aducem în mijlocul universității și al Timișoarei diplomați de cel mai înalt rang, personalități cu o vastă experiență, cu adevărat îndreptățiți a vorbi despre țara lor și relațiile cu România. Ne bucurăm de o extrem de bună receptivitate din partea lor. Universitatea va continua să aducă în fața timișorenilor evenimente cu relevanță academică, culturală și socială”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Primul eveniment din seria „Ambasadori la UVT” l-a avut ca invitat pe Excelența Sa, dl. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, care a susţinut în Aula Magna Curia, o prelegere în fața comunității UVT, cu doar câteva ore înaintea alegerilor prezidențiale din SUA.

Licențiat în Economie și Istorie la Universitatea Indiana, acesta deține și o diplomă de master în Dezvoltare Internațională de la Universitatea Stanford. Și-a început cariera în Ministerul de Externe al Statelor Unite în 1981, servind ca Ambasador al SUA în Timorul de Est în perioada 2007 – 2010. Din 2012 până în 2015, acesta a activat în cadrul Biroului de Resurse Umane de Stat, după care, din data de 21 septembrie 2015, a preluat funcția de Ambasador al SUA în România.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share