Potrivit Noii Medicine Germane, nu este o coincidenta atunci cand te imbolnavesti cu o raceala. Raceala este legata de evenimentele din viata ta curenta si nu de cele la care te gandesti. Spalatul pe maini si consumul de alimente cu vitamina C sunt bune pentru tine, dar acestea nu sunt cazurile la care ma refer.
Ce au descoperit cercetatorii este ca exista doua faze principale de a fi bolnav. Exista faza conflictului-activ si procesul de vindecare vagotonic. Cei mai multi cercetatori si profesionisti din domeniul medical sunt constienti doar de a doua parte, pentru ca in aceasta apar toate simptomele negative precum curgerea nasului, febra si tuse.
“Raceala comuna este legata de un “conflict care miroase”, ce poate fi experimentat in termeni reali, dar si la figurat ca “Situatia asta miroase!” sau “M-am saturat!”. In timpul acestei faze de conflict-activ membrana nazala se dilata pana la ulceratie, ceea ce nu este de obicei observat. In faza de vindecare, cand tesutul nazal este reparat, membrana nazala se inflameaza. Un nas care curge (vindecarea apare intotdeauna intr-un mediu fluid), durerile de cap, oboseala si temperatura crescuta sau febra sunt toate semne tipice ale unui proces de vindecare vagotonic. Daca simptomele racelii sunt mult mai severe, atunci aceasta este in mod obisnuit denumita “gripa”. Oricum, pretentia ca virusii “influenza” sunt vinovati, nu a fost inca dovedita.”
In faza de conflict-activ, corpul nostru reactioneaza la conflictul pe care il experimentam. Acesta poate fi un eveniment din viata ta precum moartea unui animal, pierderea locului de munca, sau poate fi o cauza emotionala precum o cearta cu partenerul tau sau stresul prelungit de la serviciu.
Motivul pentru care acest lucru are sens este ca atunci cand aceste tipuri de stres sunt active, va aflati in modul de lupta sau fuga. In timpul luptei sau a fugii, tu actionezi in modul de supravietuire in scopul de a gestiona conflictul. Daca esti in modul de supravietuire prea mult timp, poti sfarsi prin a avea o faza de reactie sau recuperare din cauza acestui conflict.
Imagineaza-ti ca alergi foarte repede si greu pana cand ramai fara energie. Ce se intampla dupa asta? De obicei esti obosit, ai nevoie de apa sau poate mancare. Probabil in ziua urmatoare ai o durere deoarece muschii tai se inzdravenesc dupa alergare. In acelasi mod, dupa un eveniment care creeaza stres, emotional sau fizic, te poti gasi intr-o faza de vindecare in scopul de a te recupera dupa acest conflict.
De obicei faza de vindecare va veni in oricare din cele doua moduri. Primul este ca vei rezolva conflictul: de exemplu, printr-o discutie cu persoana pe care esti suparat, iti repari masina, sau iei la scoala testul pentru care ai invatat. Dupa ce conflictul este rezolvat, corpul tau intra intr-o activitate de recuperare necesara.
A doua modalitatea de a intra in faza de vindecare este ca organismul tau devine epuizat, de la conflictul care te-a daramat urmare a stresului si a presiunii a ceea ce duci. Acesta este corpul tau care te forteaza sa te odihnesti astfel incat sa se vindece suficient pentru a face fata conflictului continuu din interiorul sau. Dupa cum va puteti imagina, aceasta a doua modalitate este periculoasa, pentru ca, in cazul in care conflictul nu este rezolvat, ciclul se repeta si va veti imbolnavi din nou. Ciclurile repetitive pe termen lung pot cauza boli grave care ne pot chiar destabiliza.
Chiar daca ne simtim bine in acest moment, inca putem fi in faza de conflict-activ. De asta este necesar sa ne ascultam corpurile, sa avem grija de ele si sa recunoastem ca emotiile sunt separate de sistemul de avertizare pe care corpul nostru il are pentru a se mentine sanatos si puternic. Asculta-ti sentimentele. Nu ai ignora semnalele unui atac de cord, nu-i asa? Atunci de ce ignori anxietatea, tristetea sau furia ta?
Am descoperit in viata mea ca am continuu nevoie sa reevaluez cate ore lucrez, ce mananc si cum interactionez cu oamenii. Cand ma gandesc, trebuie sa fiu mai sincera cu mine despre ceea ce simt cu adevarat. Eu practic adresandu-mi intrebari: De cine am nevoie pentru a ajunge la? Ce e nevoie sa fac pentru a-mi pastra mintea si corpul echilibrate? Poate am nevoie sa ma joc, sau sa fac sport, sau sa am o conversatie placuta cu un prieten.
Suntem fiinte intregi si pentru a fi complete, avem nevoie sa incepem sa ne uitam la vietile noastre din cat de multe unghiuri putem gasi. Incearca sa arunci o privire la modelele din viata ta si vezi daca poti gasi o corelatie intre bolile si evenimentele din viata ta. Daca familia ta experimenteaza o trauma si apoi toata lumea are diaree, acesta este un semn.
Te confrunti cu boala? Ti-as recomanda cu tarie sa studiezi cercetarile Dr. Frank Hamer – Noua Medicina Germana. El are unele documente incredibile despre cancer si bolile majore despre care toata lumea are nevoie sa stie.
Renee- Astrocafe.ro
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
Aproape de comă alcoolică șoferul unui autocar a fost prins pe Autostrada București – Pitești de Poliția Găești
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Omraam: Dacă oamenii sunt mereu nemulțumiți, dezamăgiți, este pentru că au prea multă încredere în achizițiile materiale pentru a-i face fericiți
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna