Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cifrele cu infectări și decese vin ”la plic”. Nu au nicio relevanță

Panica instalată în rândul populației a fost scopul principal. Sigur că pe fondul urletelor de la tv, a spaimei induse de moderatori, publicul a răspuns conform manualului de manipulare a mulțimilor. S-a speriat.

Cifrele cu infectări și decese vin ”la plic”

Cifrele sunt trimise de Arafat la fiecare companie massmedia. Întrebați un singur jurnalist dintre cei care țipă ca descreierații la tv, dacă a putut verifica vreodată numărul de cazuri de infectări dintr-o unitate medicală.  Una singură.

Cum se poate face asta?  Simplu. Se cere raportarea de la un spital către DSP, se verifică dacă este aceeași cifră și în direcția de sănătate, apoi se merge in unitate și se numără bolnavii. Veți fi surprinși să aflați că această investigație nu a fost realizată de niciun jurnalist pentru că este secretă/secretizată.

A nu se înțelege greșit, știm că există încă de acum 60 de ani studii despre coronavirusuri, nu punem la îndoială știința, respectăm specialiștii. De asemenea, suntem pentru igienă și sănătate, pentru tratamente și acte medicale consimțite.

Cifrele cu infectări și decese vin ”la plic”, pe mail și pe whatsapp

La nivel de județ există un raport zilnic transmis de Prefectură către presa regională. Cine vrea publică, cine nu, nu. Noi am ales să nu o facem pentru că sunt doar niște numere la care acolo ”în interior” le poți adăuga un zero, poți scădea o sută sau poți adăuga o mie. Nu există niciun control real al acestor numere. Pentru asta s-a impus Unica Sursă de Informare a Grupului de Comunicare Strategică. Cum sună această titulatură, la fel ca in Coreea de Nord. Ne aduce aminte de partidul unic, de securitate și de cele mai crunte dictaturi.

Doar faptul că s-a creat ”Unica Sursă de Informare”, fără posibilitatea de control, de verificare, de investigare a fost adusă o lovitură letală libertății de exprimare și libertății presei. Vine Gheorghiță și citește câți a strâns de prin țară, parcă e la CAP și numără vitele. Nimeni nu știe în mod obiectiv cum a adunat cifrele, dar cert este un lucru: se numără toate acele teste care nici ele nu sunt relevante și se transmit pe cale ierarhică de la cea mai mică unitate medicală până la grupul strategic al CNSU.

După doi ani de panică și de ridicare a libertăților, mă bucur că nu am fost parte a acestei înșelătorii, că niciodată nu am preluat aceste cifre ”asimptomatice”. Cum pot spune eu despre decese când știu că toți pacienții care ajungeau la spital cu alte afecțiuni grave, trebuiau să poarte acest stigmat de covid! Le făcea și 7-8 teste și trăgea de ele până ce măcar unul ieșea pozitiv. Iar dacă pacientul deceda lovit la cap, de infarct, de cancer, în accident, nu conta… era trecut ca infectat cu covid și urlat la televizor din tot rărunchii.

Circula o glumă tristă pe internet:

”Vecinul de la etajul 3 a decedat de covid după ce a căzut pe scări.”

”Păi cum așa, ori s-a lovit ori l-a răpus covidul?”

”Păi s-a lovit la cap de ușa vecinului de la 2 care avea covid, deci a murit de covid”.

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">