Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Clarfon: 16,9% din populația europeană suferă de hipoacuzie ușoară, 4,6% suferă de hipoacuzie moderată, 0,9% suferă de hipoacuzie severă sau profundă

Să auzi glasul oamenilor dragi este cel mai frumos lucru. Cel mai probabil nu observăm, dar auzul nostru are abilitatea de a recepționa cele mai subtile vibrații, care ne permit să interacționăm cu lumea din jur.

Ce faci în cazul în care auzul tău este din ce în ce mai slab?

Prin efectuarea unei audiograme gratuite la Clarfon, ai posibilitatea de afla cât de bine funcționează auzul tău.

Audiograma constă în purtarea unei perechi de căști, prin care se va testa abilitatea de a auzi. Pasul următor, urechile sunt testate individual pentru a verifica dacă există pierdere de auz. Testul presupune că vei auzi diferite sunete, redate pe diferite frecvențe și intensități – nimic complicat. Este important de știut că nu vei simți disconfort în timpul testării.

Cea mai frecventă afecțiune a sistemului auditiv este hipoacuzia. Aceasta reprezintă diminuarea acuităţii auditive dată de deficiențe în percepția sunetului sau în transmiterea acestuia. Circa 16,9% din populația europeană suferă de hipoacuzie ușoară, 4,6% suferă de hipoacuzie moderată, 0,9% suferă de hipoacuzie severă sau profundă.

Hipoacuzia este o afecțiune gravă care poate ridica probleme sociale și economice semnificative pentru persoane, familii și comunități. Cauzele hipoacuziei pot fi generate de supunerea îndelungată la zgomote puternice sau chiar pe fondul sistemului imunitar deficitar. Din acest motiv, vremea rece dezvoltă din ce în ce mai multe probleme pentru pacienții cu sensibilitate.

“O hipoacuzie de transmisie poate fi de asemenea recuperată cu ajutorul protezelor auditive, asemenea momentului în care vorbim despre o hipoacuzie de tip permanent. Echipa Clarfon deține o experiență de peste 16 ani și oferă soluții eficiente în vederea ocrotirii sănătății auzului, motiv pentru care în această perioadă de pandemie utilizează o formă mai specială de consult – deplasarea acasă la pacient”, declară Răzvan Gulie, Audioprotezist, Clarfon.

Tratamentul în cazul hipoacuziei diferă de la o persoană la alta. De aceea, echipa Clarfon oferă soluții pe nevoile pacientului, dar în general, protezarea este cel mai bun remediu.

În plus, Clarfon oferă baterii gratuite pentru 1 an la achiziţionarea aparatelor auditive.

Protezare bilaterală sau unilaterală? Care este varianta mai bună?

OMS confirmă că aparatele auditive corect recomandate și reglate pot îmbunătăți capacitatea de comunicare pentru cel putin 90% dintre persoanele hipoacuzice.

Sănătatea urechii tale este foarte importantă! Un auz sănătos este soluția către o viață fericită.

Tu, când ai vizitat ultima dată audioprotezistul? Auz sănătos, viață fericită!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share