Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Coaching in Targoviste – Poveste de voluntar

10718137_10204636089244756_1764266640_o

Intalnirea de Coaching in Targoviste, din 2 Octombrie a fost o poveste. Povestea voluntariatului lui Vladut Andreescu, Coordonator Proiect si Consilier Comunicare in cadrul Centrulului Europe Direct Targoviste, spune povestile pe care el le-a trait alaturi de voluntarii din echipa, in realizarea de fapte bune pentru ceea ce ne inconjoara.

Atat de multe stie Vladut despre voluntarii care au fost sau inca mai sunt parte din echipa Europe Direct Targoviste, incat am realizat ca ei nu-s doar o echipa care face lucruri frumoase, ci si o familie. O familie in care gasesti sustinere, intelegere, in care te poti integra foarte usor si cel mai important, ca esti auzit, nu doar ascultat.

Povestile voluntarilor de la Europe Direct Targoviste sunt diferite: unii si-au descoperit profesia, altii si-au cunoascut partenerii de viata ori si-au depasit anumite temeri sau vicii. Un lucru este comun: faptul ca voluntariatul le-a schimbat viata. Cand ai in jur oameni care te incurajeaza sa fii ceea ce esti si sa-ti evidentiezi punctele forte, viata ta ia intorsatura pe care ti-o doresti.

Motivele pentru care oamenii participa la programe de voluntariat sunt, si ele, diferite. Poti cauta o scapare din singuratate sau, pur si simplu, adori sa socializezi. Dorinta de a contribui dezinteresat la rezolvarea problemelor comunitatii sau indepartarea rutinei sunt, de asemenea, motivatii importante.

Asadar, oameni diferiti cu nevoi diferite ajung sa formeze o echipa care sa aiba acelasi scop: voluntariatul. Voluntariatul este un act altruist de a imbunatati calitatea vietii, iar beneficiile pe care le ofera sunt numeroase. Libertatea de a alege cum vrei sa ajuti este un avantaj extrem de valoros. Incepe prin a-ti identifica obiectivele si pasiunile. Gandeste-te care sunt motivele pentru care iti doresti sa devii voluntar si care sunt activitatile pe care ti-ar placea sa le desfasori. In acest fel, iti vei alege domeniul in care te incadrezi cel mai bine, iar acest lucru va genera numeroase oportunitati.

Daca te gandesti la o noua cariera, voluntariatul te poate ajuta sa obtii experienta in domeniul tau de interes. Iar daca nu ai in plan schimbarea carierei, voluntariatul iti ofera posibilitatea de a practica aptitudini necesare la locul de munca, cum ar fi lucrul in echipa, comunicarea, rezolvarea de probleme, planificare de proiect, management de activitate si de organizare. Te vei simti mult mai confortabil sa-ti afirmi aceste abilitati la locul de munca, odata ce le-ai perfectionat intr-o pozitie de voluntar.

In timp ce dobandirea de noi competente poate fi benefica pentru multi, aceasta nu este o cerinta pentru o experienta de voluntariat implinita. Tineti cont de faptul ca abilitatile valoroase pe care le poate aduce orice efort voluntar sunt compasiune, o minte deschisa, o dorinta de a face tot ce este necesar, si o atitudine pozitiva.

Voluntariatul este un mod distractiv si usor de a-ti explora interesele si pasiunile. Facand munca de voluntariat poti obtine o evadare de la rutina de zi cu zi a angajamentelor de la muncă, scoala, sau din familie. Voluntariatul, de asemenea, iti ofera creativitate, motivatie si viziune, cu multa utilitate in viata ta personala si profesionala.

De exemplu, daca ai un job de birou si simti o nevoie intensa de a petrece timp in aer liber, poti alege sa participi la plantari de copaci sau sa oferi companie la plimbarile batranilor din azile.

La intrebarea „De ce faci voluntariat?”, invitatul nostru, Vladut Andreescu ne-a oferit un raspuns sincer si foarte motivant: „Zambetele pe care le primesc atunci cand il ofer pe al meu, imi ofera satisfactia de care am nevoie.”

Daca doriti sa cunoasteti cat mai multi oameni, sa invatati lucruri noi, sa va folositi util timpul si, in acelasi timp, sa dobanditi o satisfactie personala uriasa, va indemn sa va implicati in programe de voluntariat, pentru ca lucrurile frumoase au nevoie de foarte multi oameni care sa le implineasca.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share