Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

COMA ALCOOLICA LA 4 ANI

 Doar câteva momente de neatenție au fost necesare pentru ca un copil de patru ani să bea dintr-o sticlă de vișinată, în comuna Dărmănești. Mama acestuia s-a dus după apă la o fântană aflată la 50 m de casă. Când s-a întors aceasta a avut parte de o imagine cumplită, pentru că cel mic deja intrase în comă alcoolică. Întrucât soțul acesteia era plecat la muncă prin sat, femeia a cerut ajutorul vecinilor, iar aceștia au chemat imediat ambulanța. În urma controalelor medicale efectuate, copilul a fost depistat și cu diabet.
Din spusele vecinilor și chiar ale preotului satului, femeia împreună cu soțul ei au foarte mare grijă de cei cinci copii și nu îi lasă nesupravegheați, deși situația financiară a acestora este una precară.
”Are foarte mare grijă de copii! Nu este nicio problemă.”, a declarat Vasile Sârbu, un vecin al familiei copilului.
De asemenea, un alt vecin, Grigore Pătrașcu întărește afirmațiile făcute anterior: ”Sunt oameni cumsecade, muncitori… și ea și el. Bărbatul muncește cu ziua. Au cinci copii și toți sunt îngrijiți așa cum trebuie”.
Preotul satului, Ion Cătănoiu, are doar cuvinte de laudă pentru felul în care femeia își crește cei cinci copii: ”Sunt oameni cu greutăți, dar aproape în fiecare duminică copilașii vin la Biserică, la fel și mama lor. Sunt o familie cu grijă pentru copii și se zbat și ei pe cât pot”.
Cazul a intrat în atenția Comisiei Județene pentru Protecția Copilului, care desfășoară o anchetă pentru a stabili dacă cei mici sunt neglijați sau nu de părinții lor.  Andrei Dumitru, șef serviciului Comisia Județeană pentru Protectia Copilului, a declarat că în urma anchetei se va stabili dacă cei cinci copii sunt îngrijiți așa cum trebuie și vor rămâne alături de părinți sau dacă aceștia vor intra în programul de protecție a copilului.

 Maria Popescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share