Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Conferința Națională a Asociației Bibliotecarilor din România

În perioada de 7-9 septembrie 2016, Timișoara va găzdui Conferinţa Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor din România, ediția a 27-a, denumită în acest an Biblioteca fără bariere.

Vor participa peste 300 de participanți: bibliotecari din toate tipurile de biblioteci (universitare, școlare, publice), specialişti și cercetători din domeniul ştiinţelor informării, documentării, din ţară şi de peste hotare, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai instituţiilor de cultură şi învăţământ. Aceștia vor prezenta lucrări și vor dezbate aspecte referitoare la experiența profesională sau direcțiile de evoluție la nivel mondial/național ale domeniului info-documentar: poziția bibliotecii în societate, complementaritatea sa în procesul de educație și formare, de informare și cunoaștere, păstrarea și valorificare a  patrimoniului cultural, în contextul noilor tehnologii de comunicare.

Parteneri locali: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica, Biblioteca Universității Politehnica, Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Biblioteca UMF „Victor Babeș”, Biblioteca USAMVB „Regele Mihai I al României”, Biblioteca Academiei – Filiala Timișoara, Biblioteca Județeană „Sorin Titel”.

Totodată, în data de 6 septembrie a avut loc, ca eveniment satelit, Conferința Națională „Biblioteca școlară – spațiu ideal de informare și comunicare”, ediția a 7-a, organizată de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a UVT.

Deschiderea festivă a conferinței va avea loc în data de 7 septembrie, orele 9.00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara (Blvd. V. Pârvan, nr. 4).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share