Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Cuvânt vindecător”   în Anul Omagial al satului românesc

Palatul Cultural din municipiul Lupeni a găzduit ieri seară cel  de –a șaselea spectacol înscris în proiectul  ” Artă și  Spiritualitate” promovat de Compania de Teatru ” Civic Art” din București.

Spectacolul a fost deschis de Corala ”Sfânta Varvara” a Protopopiatului  Petroșani, condus de prof. Felicia Frigea, care au interpretat cântece tradiționale religioase.

Sfântul Sinod a hotărât ca în acest an  să fie omagiat satul românesc , prin reprezentanții săi: preotul, învățătorul și primarul gospodar.

” Chiar dacă suntem trăitori  într-un oraș, Sfânta Biserică  ne îndeamnă să nu uităm rădăcinile. Ba mai mult, fiecare dintre noi  ne mândrim că avem moșii și strămoșii, undeva la țară. ” a ținut să spună celor prezenți, protoporul Petrache Crețu.  Spectacolul oferit de compania bucureșteană, a oferit totodată un cuvânt de învățătură creștin ortodoxă și muzică tradițională românească, acesta fiind menit să omagieze satul românesc, aducând slavă bunului Dumnezeu, cinstirea neamului și pământului strămoșesc.

Au evoluat în spectacol: Denis Gagiu- la nai, Alexandru Matei – cobză și Raluca Ardeleanu la vioară, toți fiind studenți la Conservator. Împreună cu actorii Cristina Moldoveanu și Ciprian Marian și solista de muzică populară Camelia Crăciunescu, membrii componenți ai companiei ” Civic Art” au primit aplauze și au fost solicitați să revină pe scenă.

La eveniment a participat primarul Lucian Resmeriță, care a onorat cu prezența,  în numele  întregii  comunității lupenene.

.

Totodată, felicitări celui care a sprijinit evenimentul, filantropul Emil Părău, protosinghelul Dimitrie- starețul Mănăstrii Straja.  La spectacol au fost părtași și mai mulți preoți din Propopiatul Petroșani.

Toți cei prezenți la spectacol au cinstit astfel Anul Omagial al satului românesc.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share