Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

DAMBOVITA Investirea in functie a noului prefect, Antonel Jijie

12751698_970188746392139_1757801430_o

Astazi la Institutia Prefectului Judetului Dambovita a avut loc investirea in functie si depunerea juramantului a noului prefect, Antonel Jijie (pana in prezent subprefect), dupa ce locul a ramas vacant in urma demiterii din functie a prefectului Ioan Marinescu, odata cu dispozitiile Guvernului Ciolos care au vizat pana in prezent demiterea a noua prefecti din toata tara. Pentru mai multe detalii despre demiterea prefectilor in Guvernul Ciolos puteti citi AICI.

Au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu, Constantin Mihart, directorul general al direcției generale de Îndrumare și Control a instituțiilor Prefectului din Ministerul Afacerilor Interne, fostul prefect, Ioan Marinescu, precum si sefi de deconcentrate si reprezentanti ai partidelor politice.

12736916_970189179725429_1784016131_o

“Înțeleg că este o recunoaștere a carierei în funcția publică de aproape 30 de ani și vă asigur că voi încerca ca instituția Prefectului să stea în afara politicului, pe cât posibil, așa cum este în legea 340. Înainte de a vă comunica ce obiective am în perioada probabil scurtă până la alegerile viitoare, aș vrea să-I mulțumesc domnului Marinescu pentru modul în care am colaborat în perioada scurtă a mandatului pe care l-a avut domnia sa și vreau să-l asigur și pe el și pe toată lumea, că și domnia sa a încercat să facă același lucru ca Instituția Prefectului să-și îndeplinească menirea pe care o are așa cum este deesmnată în Legea 340. Dacă mă întrebați ce-mi propun eu, în primul rând dat fiind că este an electoral, atât noi la Prefectură, cât și serviciilor deconcentrate le voi cere să aibă o atitudine echidistantă si egală. Noi respectăm și vom sprijini în egală măsură toate formațiunile politice, dar strict pe Legea în vigoare la acest moment”, a declarat Antonel Jijie ( vezi CV Antonel Jijie) la investirea in functie.

Acesta a mai spus ca isi doreste ca pe viitor Institutia Prefectului sa se concentreze pe legea retrocedarilor a carui final se apropie, dar care in prezent nu prezinta atentie pentru primari, fiind preocupati de campania electorala care se apropie. A fost adus in atentie si modul prin care va fi necesar sa existe “un control mai serios de legalitate pe actele emise și adoptate de autoritățile locale. Am constatat in ultima perioadă că mai sunt și derapaje la acest capitol la nivelul administrației locale și va trebui să fim mult mai atenți”. Despre cerintele fata de colegi, Antonel Jijie a declarat ca vor fi egale cu cele fata de serviciile deconcentrate pe care va le conduce atat cat ii va prevede legea.

“Personal, mă bucur că s-a făcut această alegere, pentru că era normal ca după o carieră de atâția ani dumnealui să ocupe această funcție. Sincer, prefecții sunt cei responsabili cu teritoriul, greul legalității l-a dus domnul Jijie și este o incununare a activității de o viață. N-am niciun fel de regret. Pentru mine a fost o etapă de experiență deosebită și ne dorim success împreună mai departe. Dacă voi mai fi util undeva, cu siguranță o să fiu prezent”, a declarat Ioan Marinescu, fostul prefect al Judetului Dambovita.

prefect

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">