Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dan Puric la Timişoara

La sfârşitul săptămânii trecute, actorul, regizorul şi scriitorul Dan Puric a fost pentru a doua oară în municipiul de pe Bega, la invitația europarlamentarului Maria Grapini, unde  a vorbit despre români şi despre problemele lor actuale sau trecute.

Sala Capitol, a Filarmonicii Banatul s-a dovedit neîncăpătoare. Dan Puric a vorbit despre istorie, trădări, a cerut imperativ să fim români, a invocat relicvele sufletești ce se transformă, fericit sau nefericit, în feluri de-a fi, a lăudat limba română pentru că „s-a scuturat de tot ce nu-i trebuie, deci va scăpa și de americanisme”, a preaslăvit creștinismul și faptul că „a fost firesc pentru români, ca o respirație”, a mărturisit că mila este „datul cel mai mare pe care ni l-a dat Hristos”.

Dan Puric la Timișoara a propus ridicarea redutelor interioare, pentru că cine nu mai are lume interioară e un sclav.   „Atât timp cât stai cu fața către Dumnezeu, răzbești! Important e să stai drept, să ai umbra dreaptă! Popoarele care au plâns cel mai mult văd cel mai bine! Omenirea este într-o criză, suntem un popor suferind. Sufletul contează!”, a spus Dan Puric.

La sfârşitul alocuţiunii, Maria Grapini i-a conferit lui Dan Puric,  Premiul de Excelență „Titu Maiorescu”.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share