Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Deputat Corneliu Ștefan – Demersuri privind stațiunea Padina-Peștera, stațiunea balneară Pucioasa și ruta CFR Târgoviște-Pietroșița

”Dezvoltarea stațiunii turistice Moroeni-Padina-Peștera din Munţii Bucegi va duce la creşterea numărului de turişti, mulţi dintre ei călătorind cu trenul”, susține domnul deputat Corneliu Ștefan. 

 

Deputat Corneliu Ștefan - Oficial Media
Deputat Corneliu Ștefan – Oficial Media – Conferință de Presă

Munții Bucegi se află pe teritoriul județului Dâmbovița

Parcul Natural Bucegi are o suprafața de 32 497 ha desfășurată pe teritoriul administrativ a 3 județe : Dâmbovița , Prahova , Braşov. Jumătate din această suprafață este cuprinsă pe teritoriul județului Dâmbovița iar cealaltă jumătate este împărțită aproximativ egal între județele Prahova şi Brașov. Din lipsa unei informări corecte, foarte puțini cititori știu faptul ca megaliții cunoscuți în lumea întreagă – Babele și Sfinxul- se află pe teritoriul județului Dâmbovița. TEMPLUL FERTILITATII DIN AXIS MUNDI – DESCOPERA MISTERELE BUCEGILOR. Gurile de Rai, Peștera Ialomiței, Cascadele Doamnele și Obârșiei precum și mediatizatul Axis Mundi, sunt perlele munților Bucegi și, implicit, avuțiile naturale ale județului Dâmbovița.

Inițiativă lăudabilă a domnului deputat Corneliu Ștefan

Argumentele în favoarea păstrării rutei CFR Târgoviște-Pietroșița au fost aduse pe masa de lucru la întâlnirea cu directorul CFR Călători, Iosif Szentes. La dezbaterea din 5.02.20018 au participat parlamentari, șefi de instituții și directori de firme. Demersul a fost continuat de domnul deputat Corneliu Ștefan, atât în aceeași zi, prin interpelarea adresată vicepremierului Paul Stănescu -Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene- cât și printr-o conferință de presă la data de 08.02.2018.

Mulți dintre noi cunosc ruta CFR Târgoviște-Pietroșița ca pe un reper al județului, dar și ca o bucurie a călătoriilor noastre spre poalele Bucegilor. Pietroșița era punctul terminus, de unde cu rucsacul în spinare o luai la pas, sau cu mocănița spre lotul 4, Lespezi, Scropoasa, Bolboci. CE ASCUNDE PALATUL CU POARTA SECRETA – DESCOPERA MISTERELE BUCEGILOR. Așa se intra în inima Bucegilor, în Cheile Zănoagei, în Cheile Horoabei, în Lunca Padinii, spre varful Omu sau spre Sfinx.

Contact deputat Corneliu Ștefan: telefon: 0769.374.433 sau la adresa de e-mail: contact@corneliustefan.ro.

Deputat Corneliu Ștefan:

”Domnule ministru,
Transportul feroviar de călători Târgovişte-Pietroşiţa şi retur este indispensabil şi pentru dezvoltarea turismului în zona montană a judeţului Dâmboviţa. Ministerul Turismului a lansat în consultare publică, la sfârşitu anului trecut, hotărârea privind atestarea zonei Moroeni-Padina-Peştera din Munţii Bucegi ca staţiune turistică de interes naţional. Demersul va fi finalizat cel mai probabil în acest an.

Urmăriți declarația domnului deputat Corneliu Ștefan:

Este clar, aşadar, că numărul călătorilor cu trenul va creşte. Spre nordul judeţului Dâmboviţa se vor îndrepta foarte mulţi turişti, iar studenţii şi pensionarii în mod deosebit vor alege trenul, având în vedere că beneficiază de facilităţi. Odată atestată Staţiunea Moroeni-Padina-Peştera, vor exista curse auto de călători din Gara Pietroşiţa până sus în munte, astfel că nimic nu-i va împiedica pe turişti să vină cu trenul până aici şi apoi să-şi continue drumul cu autobuzul.

Nu putem trece cu vederea nici oraşul Pucioasa, recunoscut la nivel de ţară ca staţiune de odihnă şi tratament balnear şi care dă semne puternice de revigorare şi în plan economic. Administraţia locală a reuşit să atragă aici
investitori importanţi, care dezvoltă capacităţi de producţie unde vor lucra sute de oameni din localităţile din nordul judeţului.
Domnule ministru, Observaţi, aşadar, că transportul feroviar de călători pe ruta Târgovişte – Pietroşiţa şi retur are viitor! Prin urmare, consider că este inoportună ideea factorilor de decizie din cadrul SNCFR de a suspenda trenurile pe acest traseu şi vă rog să aveţi în vedere menţinerea curselor CFR Târgovişte-Pietroşiţa şi retur.” Deputat Corneliu Ștefan

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share