Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Dezvoltă-ți latura artistică și estetică printr-un curs de design interior: 4 argumente în favoarea acestei alegeri de carieră

În secolul vitezei și tehnologiei, creativitatea, capacitatea de rezolvare a task-urilor și problemelor într-un timp util, gândirea critică, spiritul de echipă, skill-urile analitice și exprimarea artistică sunt unele dintre atuurile pe care un angajator dorește să le vizualizeze în Curriculum Vitae al unui potențial candidat. Designul interior este un domeniu de activitate în continuă creștere și dezvoltare, reprezentând un model de carieră stabilă pentru cei dornici să își pună în valoare pasiunea pentru decor interior, artă și frumos. 

Așadar, dacă consideri că faci parte din categoria indivizilor al căror ochi minuțios poate salva designul unei încăperi din zona nedorită a kitsch-ului estetic, a alege un curs acreditat de design va însemna mai mult decât găsirea unui job – îți va permite să faci parte dintr-un anturaj sclipitor al unei industrii foarte căutate! 

Iată de ce ar trebui să acorzi o șansă ocupației de designer interior: 

  • Este o opțiune de carieră în plin tumult ascensional 

Conform unei statistici estimative, anul 2027 ar putea însuma aproximativ 210 bilioane de dolari în profit pentru designul interior din SUA, iar în 2030 Europa ar ajunge la impresionanta cifră de 292 de bilioane de dolari! Printre factorii predominanți ai succesului firmelor cu profil „decorativ” se numără schimbarea opiniei publicului larg cu privire la aspectul cedării reamenajării locuinței prin puterea unui feng-shui ornamental, statutul social și venitul net.

  • Profilul unei angajat și al unei afaceri rentabile

Dacă designul interior ar fi putut fi rezumat într-un singur cuvânt, atunci adjectivul „lucrativ” (profitabil ori bănos) ar fi mai mult decât potrivit! Trasând la o parte sentimentul de împlinire resimțit după finalizarea unui proiect lung și tumultuos (dar satisfăcător), garantarea câștigului unui salariu atractiv după propriile reguli și program sunt strong points-urile care fac diferența: ai libertatea de a-ți alege clienții, poți economisi bani printr-o abordare directă ce ține de tariful per oră al consultărilor tale, ai parte de un salariu negociat bazat pe vechime, experiență și talent, dar și de ulterioare conexiuni consfințite cu diferiți comercianți pentru tocmirea unui preț mai bun pentru piesele de mobilier/ decor avute în vedere. 

  • O diplomă nu îți va garanta succesul, dar interesul, entuziasmul și efortul da!

Cel mai probabil ai auzit în familie celebra expresie „meseria e brățară de aur”. Primul pas pentru a fi un designer de interior este acela referitor la informare: este recomandat să cauți și să culegi cât mai multe informații relevante despre un program de studiu din cadrul unei Universități ori regăsite în programa unui curs de design interior acreditat sau a unui modul. În cazul celei din urmă opțiuni, avantajele nu au limită și nu discriminează tinerii sau pe cei în etate aflați în căutarea împlinirii unui vis. Spre exemplu, un astfel de curs organizat de cei de la Ohda.ro se împarte în trei categorii ce vizează începătorii, pe cei cu experiență și pe profesioniștii artei designului interior (absolvenți ai primelor două module).  Totuși, nu uita că teoria, practica și hard working-ul nu ar trebui să lipsească din filosofia ta de student și de viitor pionier al unei generații eclatante de designeri! 

  • Principalele responsabilități din fișa postului

După stabilirea avantajelor legate de câștiguri, este necesară și o mică trecere în revistă a posibilelor activități întreprinse de un designer interior freelancer sau angajat într-o companie de profil: meeting-ul cu clienții pentru stabilirea unei strategii de acțiune în ceea ce privește viziunea lor față de proiect; realizarea unui research temeinic (culori, temă, materiale, elemente și obiecte decorative, plante etc.) pentru proiect; crearea unei render cu ajutorul unui soft pentru încăperea vizată; estimarea unui cost total și comunicarea acestuia clientului; supravegherea bunului demers al înlocuirii, poziționării corecte și realizării de tușe finale pentru lucrare; încheierea proiectului prin elaborarea unei analize a etapelor înfăptuite pe tot parcursul colaborării cu clientul și cu furnizorii externi. 

În concluzie, alegerea urmării unui curs de design interior poate deveni echivalentul deschiderii unei uși către o lume plină de oportunități și descoperiri captivante. Fiecare proiect devine o poveste în sine, iar creativitatea va fi cea care va alimenta motorul către succes și satisfacție personală. Așadar, nu ezita să explorezi și să îți dezvolți latura artistică și estetică prin intermediul unei meserii incitante precum cea de design interior!

Fotografie de Yan Krukau pe Pexels

Distribuie acest articol Oficial Media
Share