Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

DN7A  între Brezoi și  Groapa Seacă  va intra în modernizare

Iată că, după solicitările consilierului local  Francisc Gerschner  din Petroșani și după intervențiile făcute de mai multe ong-uri și asociații, la ministerul de resort, ce doresc promovarea zonei montane și atragerea investitorilor, Compania de Drumuri anunță că vrea să modernizeze un tronson cu o lungime de 62 kilometri de pe DN 7 A Brezoi – Petroșani, șoseaua care face legătura între DN 7 Valea Oltului, DN 67 C – Transalpina și DN 66 Defileul Jiului.

Pentru modernizarea sectorului cu o lungime de 62 de kilometri de la Brezoi (jud. Vâlcea) până la limita cu județul Hunedoara (Pasul Groapa Seacă), CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, a scos la licitație un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Contractul de 4,6 milioane lei are o durată de 120 de zile din care,  60 de zile pentru studiul de fezabilitate și încă 60 de zile pentru certificatul de urbanism.

Deși nu este o șosea intens circulată, modernizarea șoselei va asigura o variantă de ocolire mai bună în următorii 2-3 ani, când pe DN 7 Căciulata – Câineni se vor face lucrări de asigurare a versanților cu semafoare și totodată se așteaptă deschiderea șantierelor pentru cei 68 de kilometri ai loturilor 2 și 3 pe A1 Sibiu – Pitești.

Să sperăm că și cei care gestionează drumul în județul Hunedoara, din Valea Jiului , vor continua lucrările de modernizare și anul viitor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share