Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Festivalul Internaţional de Teatru Nou, Arad!

Sâmbătă, 7 mai 2016, ora 19.00, se dă startul celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Nou organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, care se va încheia în 15 mai! Debutul va avea loc în Sala Mare a Teatrului, cu premiera spectacolului Vârful aisbergului de Antonio Tabares, pus în scenă de Theodor-Cristian Popescu. La eveniment vor participa atât dramaturgul Antonio Tabares cât şi traducătoarea Luminiţa Răuţ.

Un spectacol despre relaţiile interpersonale din lumea competitivă şi ostilă a unei multinaţionale, despre legătura toxică dintre viaţa personală şi viaţa socială de la locul de muncă şi despre cum aceasta ocupă un loc tot mai important în viaţa noastră ca indivizi.

Din distribuţie fac parte actorii: Dorina Darie Peter; Ioan Peter, Bogdan Costea; Cecilia Donat Lucanu, Ştefan Statnic şi Carmelo Luis. Scenografia este semnată de Cosmin Ardeleanu.

 

Despre tema piesei, regizorul Theodor-Cristian Popescu scria:

„De oriunde apuci firul, dacă tragi de el cu îndemânare, atenție și calm iese la suprafață viață. Iar viața are această calitate, de care uităm mereu: nu e ceea ce te aștepți să fie. Cu cât pare că înțelegem mai bine forțele ce ne determină azi existența, cu atât mai mult viața are felul ei surprinzător de a-și râde de noi. Tonic, amar, negru, ironic. Sau cum vrea ea.”

 

Tot în prima zi de Festival, se vor juca şi spectacolele Dancing Graffiti (sâmbătă, 7 mai, ora 21.30, Platoul teatrului) şi Apă de mină de Csaba Székely (sâmbătă, 7 mai, ora 22.00, Sala Studio)

Dancing Graffiti (coregrafia şi interpretarea: Katalin Lengyel, Szabolcs Tóth-Zs, Ungaria) este o creaţie artistică emoţionantă, care te face să simţi şi să meditezi în acelaşi timp – Dancing Graffiti este un spectacol interdisciplinar, despre rolul limitelor personale, sociale şi interioare pe care le impunem, un spectacol premiat ce combină dansul cu arta graffiti-ului digital în direct, publicul putând vedea etapele de creare ale acestora.

Dancing Graffiti este programat şi în zilele de duminică, 8 mai, ora 21.30 şi luni, 9 mai, ora 21.00.

Despre textul său pus în scenă la Teatrul ACT Bucureşti, dramaturgul Csaba Székely scria: „Lumea Apei de mină este o lume unde mina e închisă, dar oamenii sunt şi mai închişi. Unde iubirea poate ajunge departe, dar universul se termină la satul vecin. Unde băutura e otrăvitoare şi poezia nu are rimă. Este o lume în care tragedia e la ordinea zilei şi fiecare încercare de a evada sau măcar de a găsi un sens în acest întuneric poate provoca un nou dezastru. Şi totuşi merită să încerci”.

 

 

Trei spectacole de excepţie şi un început care se vrea a fi unul incitant, pentru publicul arădean şi nu numai, vă aşteapătă la Festivalul Internaţional de Teatru Nou, care se va desfăşura în perioada 7-15 mai 2016.

 

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">