Grupul de inițiativă pentru Fundaţia Comunitară Dâmboviţa face parte din Programul național de dezvoltare de fundații comunitare din România, inițiat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) și are ca scop înființarea Fundației Comunitare Dâmboviţa.
Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Grupul de Iniţiativă organizează, în judeţul nostru, diverse activități de atragere de fonduri din comunitate, de la indivizi și companii, cu sprijin instituțional de la ARC şi Fundaţia Comunitară Prahova, incluzând cont bancar, chitanțe, management financiar și administrativ.
Sumele strânse de grupul de inițiativă vor fi redirecționate în comunitate după dorințele și intențiile donatorilor, în urma înființării Fundației Comunitare Dâmboviţa. În cazul în care această fundaţie nu se va înființa, toți banii strânși de către grupul de iniţiativă vor fi acordați în comunitate, sub formă de granturi și burse, de către ARC şi Fundaţia Comunitară Prahova, conform dorințelor și intențiilor donatorilor.
În România, activează, până în prezent, 12 fundaţii comunitare: Alba, Bacău, Bucureşti, Cluj, Covasna, Iaşi, Mureş, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Prahova, Sibiu, Ţara Făgăraşului.
Ce sunt, de fapt, acestea? Aşa cum se precizează pe site-uloficial, www.fundatiicomunitare.ro , “Fundaţiile comunitare sunt un motor al schimbărilor pozitive în comunitatea unde activează, stimulând participarea şi cooperarea locală. Ele atrag fonduri din donaţii de la persoanele fizice şi firmele dintr-o anumită arie geografică şidistribuie fondurile atrase către cauze filantropice din aceeaşi zonă.Fundaţiile utilizează mecanisme diverse pentru a mobiliza resurse din comunitate (sponsorizări, donaţii, evenimente de atragere de fonduri, donaţii salariale, marketing comunitar), oferind oportunitatea sponsorilor şi donatorilor de a direcţionare sursele proprii către acele zone şi domenii care sunt de interes pentru aceştia şi pentru comunitate.”
Grupul de iniţiativă pentru constituirea Fundaţiei Comunitare Dâmboviţa s-a născut din dorinţa de a îmbunătăţi viaţa oamenilor din comunitatea în mijlocul căreia trăim. Acest grup, alcătuit din oameni entuziaşti şi optimişti, îşi propune să aducă alături dâmboviţeni activi, implicaţi, cărora le pasă!
Primul eveniment, prin intermediul căruia a avut loc o primă întâlnire a grupului nostru de iniţiativă cu oamenii din comunitate, s-a derulat sâmbătă, 13 septembrie 2014, în Parcul Chindia. Au fost distribuite de către voluntarii participanți la eveniment, semne de carte, printate de Dapa, care au ajuns la cca.100 de oameni. Târgoviştenii au fost plăcut impresionaţi de o repriză de zumba dance, susţinută de către Mihaela Rădulescu, instructor la Zumba Târgovişte România, primind astfel un îndemn la mişcare pentru sănătate. Totodată, ei au putut afla, prin discuţii cu membrii grupului de iniţiativă, prezenţi la eveniment, despre obiectivele şi misiunea fundaţiei comunitare pe care acest grup doreşte să o înfiinţeze. S-au oferit informaţii despre viitoarele acţiuni si evenimente ce vor avea loc în cursul următoarelor luni, printre care participarea cu proiectul Amenajarea primului Centru de învățare alternativa din mediul rural –,,Învățăm altfel” la marele eveniment de strângere de fonduri The Big Lunch București, pe 27 septembrie 2014, un concert caritabil, ce se va desfășura pe 3 octombrie 2014 şi o gală de binefacere pe 28 noiembrie, fondurile strânse urmând să contribuie la crearea unor fonduri pentru sănătate şi burse de excelenţă.
În finalul activităţii, oamenii prezenţi la acest eveniment, au fost rugaţi să răspundă unor întrebări care vizau modul în care ei percep implicarea lor în problemele comunităţii: Ce îi lipseşte în primul rând comunităţii noastre? Ce ai putea face tu pentru a îmbunătăţi viaţa comunităţii? Răspunsurile au fost variate şi complexe, demonstrând că atât tinerii, cât şi persoanele în vârstă cunosc nevoile oraşului în care trăiesc şi pot propune soluţii pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor săi.
Date de contact:
Grupul de inițiativă
pentru Fundația Comunitară Dâmbovița
Reprezentant:
Irina Constantinescu
T: + (40) 785 – 212.590
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Regele Felipe și Regina Letizia au fost insultați de mulțimea furioasă din Valencia: ”Pleacă, ucigașule!”
6 angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul Covid-19 au primit despăgubiri de 7,8 milioane de dolari
Peste 158 de morți în inundațiile devastatoare din Spania. 6 din cei 22 de români dispăruți sunt în siguranță
Rapperul Puff Daddy, acuzat în peste 20 de procese de viol, persoane drogate, agresiuni asupra minorilor, trafic și șantaj sexual
Spania, inundații dezastruoase în Valencia, ploi de un an în opt ore. Peste 70 de victime și zeci de dispăruți – Video
Fiica lui Ioan Crișan ar fi plănuit asasinatul, iar un frizer pasionat de electronică ar fi realizat părți din bombă
LIFE STYLE
Cum să Alegi Ghetele de Damă și Bărbați Potrivite?
Leon Dănăila, cel mai bun neurochirurg din Europa, a realizat prima operație pe creier cu laserul
Prezentare de carte: ”Gândurile unei femei” și “Un bărbat pe tocuri “, autor Lidia Alexandrescu
„Cum pot să învăț să mă iubesc pe mine însumi?”- întrebarea cea mai căutată pe Google
Nu fi niciodată gelos pe succesul altuia. Dacă nu poți câștiga o cursă, ajută persoana din fața ta să doboare recordul
DESTINATII
”Hop on board to România”!
Festivalul Tocanului la Novaci
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Rețetă budistă, veche de 5000 de ani, tratament pentru mai multe boli
Timusul luptă împotriva cancerului. Cum ne putem tonifia timusul pe cale naturală
Împreună învățăm, ne protejăm și diseminăm informații
”Vocea pacienților trebuie să fie auzită”
Intoxicații acute cu ciuperci! Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște trag un semnal de alarmă
Cele mai eficiente legume si plante care pot trata cancerul în mod natural
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
FESTIVALUL VEVERIȚELOR de la Buziaș EDIȚIA VIII
Cum tratam pe cai naturiste hipotiroidismul?
Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei din Munţii Orăştiei