Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Fundatia Comunitara Dambovita: Invitaţie la implicare în viaţa comunităţii

10371360_789791114397636_2608616938593365411_n

Grupul de inițiativă pentru Fundaţia Comunitară Dâmboviţa face parte din Programul național de dezvoltare de fundații comunitare din România, inițiat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) și are ca scop înființarea Fundației Comunitare Dâmboviţa.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Grupul de Iniţiativă organizează, în judeţul nostru, diverse activități de atragere de fonduri din comunitate, de la indivizi și companii, cu sprijin instituțional de la ARC şi Fundaţia Comunitară Prahova, incluzând cont bancar, chitanțe, management financiar și administrativ.

Sumele strânse de grupul de inițiativă vor fi redirecționate în comunitate după dorințele și intențiile donatorilor, în urma înființării Fundației Comunitare Dâmboviţa. În cazul în care această fundaţie nu se va înființa, toți banii strânși de către grupul de iniţiativă vor fi acordați în comunitate, sub formă de granturi și burse, de către ARC şi Fundaţia Comunitară Prahova, conform dorințelor și intențiilor donatorilor.

În România, activează, până în prezent, 12 fundaţii comunitare: Alba, Bacău, Bucureşti, Cluj, Covasna, Iaşi, Mureş, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Prahova, Sibiu, Ţara Făgăraşului.

Ce sunt, de fapt, acestea? Aşa cum se precizează pe site-uloficial, www.fundatiicomunitare.ro , “Fundaţiile comunitare sunt un motor al schimbărilor pozitive în comunitatea unde activează, stimulând participarea şi cooperarea locală. Ele atrag fonduri din donaţii de la persoanele fizice şi firmele dintr-o anumită arie geografică şidistribuie fondurile atrase către cauze filantropice din aceeaşi zonă.Fundaţiile utilizează mecanisme diverse pentru a mobiliza resurse din comunitate (sponsorizări, donaţii, evenimente de atragere de fonduri, donaţii salariale, marketing comunitar), oferind oportunitatea sponsorilor şi donatorilor de a direcţionare sursele proprii către acele zone şi domenii care sunt de interes pentru aceştia şi pentru comunitate.”

Grupul de iniţiativă pentru constituirea Fundaţiei Comunitare Dâmboviţa s-a născut din dorinţa de a îmbunătăţi viaţa oamenilor din comunitatea în mijlocul căreia trăim. Acest grup, alcătuit din oameni entuziaşti şi optimişti, îşi propune să aducă alături dâmboviţeni activi, implicaţi, cărora le pasă!

Primul eveniment, prin intermediul căruia a avut loc o primă întâlnire a grupului nostru de iniţiativă cu oamenii din comunitate, s-a derulat sâmbătă, 13 septembrie 2014, în Parcul Chindia. Au fost distribuite de către voluntarii participanți la eveniment, semne de carte, printate de Dapa, care au ajuns la cca.100 de oameni. Târgoviştenii au fost plăcut impresionaţi de o repriză de zumba dance, susţinută de către Mihaela Rădulescu, instructor la Zumba Târgovişte România, primind astfel un îndemn la mişcare pentru sănătate. Totodată, ei au putut afla, prin discuţii cu membrii grupului de iniţiativă, prezenţi la eveniment, despre obiectivele şi misiunea fundaţiei comunitare pe care acest grup doreşte să o înfiinţeze. S-au oferit informaţii despre viitoarele acţiuni si evenimente ce vor avea loc în cursul următoarelor luni, printre care participarea cu proiectul Amenajarea primului Centru de învățare alternativa din mediul rural –,,Învățăm altfel” la marele eveniment de strângere de fonduri The Big Lunch București, pe 27 septembrie 2014, un concert caritabil, ce se va desfășura pe 3 octombrie 2014 şi o gală de binefacere pe 28 noiembrie, fondurile strânse urmând să contribuie la crearea unor fonduri pentru sănătate şi burse de excelenţă.

În finalul activităţii, oamenii prezenţi la acest eveniment, au fost rugaţi să răspundă unor întrebări care vizau modul în care ei percep implicarea lor în problemele comunităţii: Ce îi lipseşte în primul rând comunităţii noastre? Ce ai putea face tu pentru a îmbunătăţi viaţa comunităţii? Răspunsurile au fost variate şi complexe, demonstrând că atât tinerii, cât şi persoanele în vârstă cunosc nevoile oraşului în care trăiesc şi pot propune soluţii pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor săi.

Date de contact:

Grupul de inițiativă

pentru Fundația Comunitară Dâmbovița

Reprezentant:

Irina Constantinescu

T: + (40) 785 – 212.590

M: yrygeografie@yahoo.com

FB: http://on.fb.me/1o7Zkm1

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">