Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Imagini de la parada Festivalului Medieval Dracula, Târgoviște 15 iunie 2018

Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgoviște alături de Teatrul Tony Bulandra și în parteneriat cu Consiliul Județean, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Complexul Muzeal „Curtea Domnească” organizează în perioada 15 – 17 iunie 2018 Festivalul Medieval Dracula, un festival inedit, care atrage un mare număr de spectatori, târgovișteni, dar și turiști veniți din diferite colțuri ale țării.

Aseară începând cu ora 21.00 a avut loc parada festivalului, acolo unde personajele de inspirație istorică, cavaleri, voievozi, domnițe, trubaduri au mărsăluit pe străzile orașului Târgoviște pe traseul- Teatrul Tony Bulandra – Bd. Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Curtea Domnească. Târgoviștenii s-au altăturat în mare bucurie alaiului istoric și au pornit împreună spre ruinele cetății.

La paradă au participat si 50 de tineri voluntari, coordonați de Camelia Varga, actriță a Teatrului Tony Bulandra iar coregrafia a fost realizată de Hugo Wollf.  Le-au fost alături toți invitații din Festival- Trupele Anacronism din Sibiu si Paladinii de Terra Medieș, trupa Bordo Sarkany, Hypnosis Fire, Clubul de Echitație Balotești, actori ai teatrului Tony Bulandra și forțele de ordine care au asigurat paza și protecția evenimentului.

Programul a continuat cu recitalul de muzică instrumentală (cimpoaie) susținut de trupa Bordo Sarkany, cei care au readus prin sunetele lor atmosfera medievală, alături de întregul ansamblu de participanți din paradă. Tot aseară au făcut un spectacol cu foc și trupa Hypnosis Fire, care au încălzit atmosfera la propriu cu flăcările uriașe.

Vă invităm să urmăriți imaginile de la parada și vă așteptăm și astăzi, în a doua zi de festival. Programul integral îl veți găsi AICI. 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share