Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”ÎN JUDEȚUL HUNEDOARA MĂ ÎNCARC ÎNTOTDEUNA CU ENERGIE POZITIVĂ”

Primul  ministru Viorica Dăncilă a efectuat timp de două zile, un adevărat turneu în județul Hunedoara.

Aceasta a fost însoțită de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, ministrul Muncii, Marius Budai, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cat si de candidatul PSD la alegerile europarlamentare,  hunedoreaca, Intotero Natalia Elena. Peste tot pe unde a fost prezentă, a fost primită cu căldură de cetățeni, în cadrul vizitei find vizitate mai multe obiective din Deva, Hunedoara, iar, ieri, premierul României s-a aflat în mjlocul vălenilor, începând de la termocentrala Paroșeni, la Lupeni, la Vulcan și apoi, a fost prezentă în mujlocul cetățenilor la Nedeia de la Cîmpu lui Neag.

De o primire călduroasă a avut parte la Lupeni, în sânul celei mai puternice organizații PSD hunedorene,  unde a fost așteptată de senetorul Cristian Resmeriță,  de primarul Lucian Resmeriță, de președintele PSD Hunedora, deputatul Laurențiu Nistor și alte oficialități ale județului, în frunte cu prefectul, președintele Consiliului Județea, administratorul public, etc.

    

 

Mă bucur să fiu astăzi aici în mijlocul dumneavoastră și vreau să vă mulțumesc pentru căldura cu care ne-ați primit și pentru deschiderea dumneavoastră. Am ales să fim aici pentru că pentru noi cei mai importanți sunt oamenii. Am venit în Valea Jiului nu pentru a face promisiuni,  ci pentru a vedea ceea ce am făcut până acum, pentru a vorbi despre problemele dumeavoastră și pentrua vorbi despre lucrurile pe care le doriți dumneavostră să le facem de acum înainte. În data de 16 aprilie a.c., a fost aprobată hotărârea de Guvern pentru demararea lucrărilor la drumul DN 66 Herculane,  unde am aprobat indicatorii tehnico-economic,  iar acum ridicăm în SEAP și vom deschide licitația pentru proiectare și execuție și toate aceste lucruri se vor întâmpla până la sfârșitul lunii mai. Am vorbit și cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara pentru a vedea ce probleme există,  dar și pentru a putea găsi soluții. Am discutat la termocentrala de la Paroșeni despre SEN, despre ceea ce trebuie să facem ca aceasta să funcționeze în continuare. Pentru Mintia vom da o hotărâre de guvern, miercurea viitoar, pentru transferul acesteia către Consiliul Județean ,  care poate accesa mai ușor fonduri europene. Am mai venit să discutăm și cu pensionarii de aici,  pe care îi asigurăm că avem bani pentru pensii, pentru creșterea punctului de pensie(…). Nu a fost premier mai atacat şi mai jignit în ţara aceasta, şi am venit aici, pentru că de la dumneavoastră îmi iau puterea să merg mai departe. Am venit să vă promit că nu voi face nici un pas înapoi, pentru că ştiu că în spatele meu sunt atâţia oameni care speră. Sunt atâţia oameni care-şi doresc altceva de la guvern, îşi doresc altceva de la această ţară, îşi doresc să rămână în ţară, copiii să nu le mai plece afară. Îmi este greu după 30 de ani să pot să rezolv totul, s-au acumulat foarte multe, dar nu le mai pot spune oamenilor: ”DN 66 A îl vom face peste cinci ani.” Nu! Oamenii vor să-l facem acum! Nu vreau să fac astăzi nici o promisiune. Am venit pentru a ne întâlni cu primarii, cu liderii comunităților și cu oamenii din Valea Jiului pentru a afla ce așteptări au de la noi și pentru a găsi soluții de a pune în practică cerințele lor. Pentru că oamenii nu mai vor să aștepte cinci  ani pentru a avea venituri mai bune, ci le vor acum ! Pentru că primarii nu mai vor să-și modernizeze orașele și să crească nivelul de trai al cetățenilor din comunitatea lor peste cinci  ani, ci vor să o facă acum ! Pentru că investiții de genul celei privind finalizarea drumului spre Herculane nu mai trebuiesc doar promise în campanii electorale, ci trebuie realizate, ACUM !”  a spus premierul Viorica Dăncilă.

      

Atât primul ministru Viorica Dăncilă, cât și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici au dat asigurări electoratului,  că pe masa de lucru a Guvernului deja se află în lucru elaborarea unui program special, denumit ITI, prin care,  județul Huneodara să beneficieze de fonduri speciale de dezvoltare, denumite ITI, de un  un milliard de euro, implementat deja cu succes de Guvern în Delta Dunării.

În plus, Primul Ministru Viorica Dăncilă este de părere că ”dacă oamenii vor înțelege că România are nevoie în viitorul Parlament European de oameni care să sprijine regiunile special, așa cum este și Valea Jiului,  prin alocarea de fonduri europene, ci nu de oameni care votează împotriva propriei țări și împotriva oamenilor”.

 

 

”Ne aflăm într-o nouă campanie electorală în urma căreia noi vom trimite în Parlamentul European oameni care au demonstrat că sunt români și care vor binele acestei țări. Iar Natalia Intotero este unul dintre aceștia. Când am aflat că va candida, nu am știut dacă să mă întristez sau să mă bucur. Știam că pierd un ministru de mare calitate, atât profesională cât mai ales umană, dar în același timp, am fost bucuroasă că face parte din echipa de adevărați români pe care PSD este pregătită să o trimită la Bruxelles” a conchis  premierul la Lupeni.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, alături de fostul șef al Casei de Pensii Hunedoara, actualul deputat Ilie Toma, dar și alături de senatorul Cristian Resmeriță și de deputatul Laurențiu Nistor, au organizat mai apoi,  o întâlnire specială cu reprezentanții organizațiilor de pensionari din Valea Jiului. Ministrul Muncii  a dat din nou asigurări pensionarilor din sectorul minier că se lucrează în ritm intensiv la recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat în grupele I și II de muncă în baza Legii 221/2018-  senatorul Cristian Resmeriță fiind unul dintre semnatarii acesteia,  dar a precizat,că  în luna septembrie a acestui an,” toți pensionarii din Valea Jiului vor beneficia de o nouă creștere a pensiilor, odată cu majorarea punctului de pensie”.

   

Iar  minstrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a dat asigurări că, în ciuda avertismentelor fără nici un temei prezentate de opoziția politică, în visteria țării există anul acesta bani și pentru salariile majorate, și pentru pensii majorate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share