Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Maratonul inimii , la final

Cel mai aşteptat eveniment sportiv al oraşului Buziaş din 2016, Maratonul inimii, organizat în premieră de Clubul Rotary în 07.05.2016 s-a încheiat în nota de succes cu care a început.

Cele mai optimiste aşteptări ale organizatorilor au fost depăşite atât de numărul de participanţi înscrişi cât şi de frumuseţea manifestarilor premergătoare startului, organizate în centrul oraşului Buziaş.

Peisajele idilice ale satului bănăţean Silagiu dar şi a locurilor viticole din zona adiacentă si nu în ultimul rând factorii naturali de cură ai zonei parcului oraşului Buziaş, reprezentaţi de aerul dimineţii puternic ionizat, au facut ca ziua de 07.05.2016 să rămână în memoria participanţilor dar şi a localnicilor, ca o zi în care au pus mai presus de activităţile de rutină zilnice, propria sănătate.

Cea mai frumoasă cursă a fost Cursa Populară de 2 km ptr.care numărul celor 100 de kituri de participare puse la dispoziţie de către organizatori a fost insuficiente deoarece în unele cazuri, copiii au alergat de mana cu părinţii iar în alte cazuri, copiii au alergat la gâtul părinţilor. Cea mai grea probă, aceea de trail running, a adunat la start aprox. 90 de participanţi mânaţi de dorinţa de a vedea peisajele superbe ale Banatului de la înălţimea maxima a zonei.

La proba de 10 km s-au adunat aprox. 80 de participanţi care au exploatat din plin aerul puternic ionizat întrucât traseul de alergare a urmat perimetrul izvoarelor de ape minerale.

Câştigătorii au primit premiile promise însă surpriza uriaşă a venit din partea dnei europalamentar Maria Grapini care a declarat la festivitatea de premiere că, suplimentar, toţi câştigătorii vor beneficia de o excursie de 3 zile la Bruxelles, la Parlamentul european, pe cheltuiala Parlamentului European, fapt ce face din Maratonul Inimii unul dintre concursurile de acest tip din România cu cel mai mare fond de premiere.

Însă, în cele din urmă, câştigători au fost fiecare dintre participanţi deoarece au devenit campionii propriei sănătăţi, prin faptul că, pentru câteva ore au investit şi au luptat ca propria sănătate să devină cel mai important obiectiv.

Din declaraţiile participanţilor:

– un medic, a scris pe o reţea de socializare că a făcut ceva pentru propria inimioară

– un localnic a declarat organizatorilor că a fost impresionant de modul de amenajare al zonei de, şi nu a mai avut ocazia să vadă o asemenea desfăşurare de forţe şi o asemenea organizare în oraşul Buziaş.

– unul dintre cei mai populari alergători ai Timişoarei a declarat la sosire că echipa de la punctul de revitalizare din deal a fost una dintre cele mai bune dintre care a văzut el în toată cariera sa de alergător.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share