Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Modernizarea căii ferate Caransebeş-Timişoara-Arad costă 9 miliarde lei

Calea Ferată Caransebeş-Timişoara-Arad va fi modernizată printr-o investiţie de 8,78 miliarde de lei, inclusiv TVA, conform unui proiect de hotărâre emis de Ministerul Transporturilor.

Conform adevarul.ro, „Proiectul de modernizare a tronsonului feroviar Caransebeş -Timişoara – Arad îşi propune să  perfecţioneze calitatea serviciilor feroviare prin modernizarea infrastructurii feroviare prin dublarea liniei de cale ferată pe întreaga lungime, exceptând distanţa dintre Aradu Nou şi Arad, zonă unde se realizează o variantă nouă de traseu şi anume linia dublă 218A şi creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h, pentru trenurile de călători, respectiv 120 km/h, pentru trenurile de marfă”, arată proiectul.

Lungimea traseului este de 162 km. Durata de realizare a investiţiei este de trei ani.   „Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de: 8.782.157 mii lei”, arată proiectul de Hotărâre. Finanţarea obiectivului de investiţii de utilitate publică de interes naţional se realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR – S.A, precum şi din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share