Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

OncoGen – Priorități de Cercetare

Timp de două zile la Timişoara a avut loc conferinţa  internațională „OncoGen – Priorități de Cercetare”, şi după cum spunea prof. dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen din Timișoara, „A fost cea mai valoroasă conferință de cercetare la care am participat în ultimii 15 ani în România. Singurul regret e faptul că nu au putut să participe și mai mulți specialiști și experți din domeniul studierii cancerului”

La conferinţă au participat invitaţi  din Austria, Germania și România, care au prezentat  cele mai noi progrese din domeniul tehnologiilor medicale dedicate combaterii cancerului și bolilor alergene.

De asemenea în cadrul conferinţei au fost lansate şi două proiecte de cercetare câștigate de colectivul clinicii noastre și coordonate de experți din străinătate.

Proiectul CAR-NK, în parteneriat cu Prof. Dr. Torsten Tonn de la Universitatea Tehnică din Dresda, are ca obiectiv dezvoltarea unor tehnologii avansate de imunoterapie în cancer.

Proiectul INSPIRED, în parteneriat cu Prof. Dr. Rudolf Valenta de la Universitatea de Medicină din Viena, își propune să dezvolte kituri de diagnostic inovative, bazate pe alergene recombinate.

Printre participanți s-au numărat prof. Torsten Tonn, Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara și profesor de medicină transfuzională la Facultatea de Medicină „Carl Gustav Carus”, Universitatea Tehnică din Dresda, prof. Rudolf Valenta, expert în alergologie și imunologie recunoscut științific la nivel mondial, fiind șeful Diviziei de Imunopatologie, Universitatea de Medicină din Viena (MUW), prof. Erhard Busek a fost vicecancelar al Austriei între anii 1991 – 1995, ministru al cercetării (1989 – 1994) și ministru al educației (1994 – 1995) și în prezent președintele Institutului pentru Regiunea Dunăre și Europa Centrală, precum și alți prestigioși cercetători din sfera academică și din mediul privat.

De asemenea au fost prezenţi şi prof. Mihai Dima, președintele ANCS, prof. Adrian Curaj, fost ministru al Educației şi Dana Gheorghe, director general al ANCS.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share