Poliția iese la atac: Trebuie ridicate restricțiile, suntem în scenariul verde

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual cere Guvernului să ridice restricțiile impuse din luna octombrie, deoarece suntem, aproape integral, în scenariul verde. Polițiștii atrag atenția că oamenii nu au încredere în autorități și din această cauză, că nu reacționează rapid în relaxarea măsurilor atunci când scade semnificativ numărul de cazuri.

Toate restricțiile ar trebui ridicate acum și impuse doar atunci când crește numărul de cazuri, susțin polițiștii. Faptul că încă se mai mențin interdicțiile și certificatul verde la intrarea în instituțiile publice, în condițiile în care aproape întreaga țară a intrat în scenariul verde, demonstrează că sistemul este anchilozat, susține Marius Ionescu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Citește și: Polițiștii vor ieși la proteste: Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele “COVIDULUI”

„Acest lucru a fost observat și de către noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, care a promis, și sper să nu rămână doar o promisiune, că se va crea un automatism, în sensul că, în funcție de incidența la mie pe 7 zile, aceste măsuri, inclusiv certificatul ăsta, se vor ridica. Aceste restricții ar trebui să se ridice automat, în opinia noastră, în funcție de această incidență a cazurilor. Eu tocmai de asta spun că sunt adeptul unor măsuri ferme, luate rapid, dar cu aceleași mecanisme rapide de ridicare a acestor restricții, pentru ca omul să înțeleagă că trebuie să respecte anumite reguli, că este spre binele lui, dar să vadă și că ele sunt pe o perioadă determinată de timp, nu așa, de doi ani de zile stăm în stare de alertă. Pentru că altfel nu mă pot duce cu gândul decât la alte lucruri care nu sunt în firescul lor”, ne-a declarat Marius Ionescu, președintele SNPPC.

Acesta mai spune că starea de alertă trebuie să fie ridicată și, la fel, foarte rapid, să fie impusă, dacă este cazul. „Acum aproape toate județele sunt în scenariul verde și nu ar mai trebui să existe aceste restricții, e o prostie să le mai păstrezi în aceste condiții. Poți să iei alte măsuri, de genul portul măștii și așa mai departe. Oamenii își pierd încrederea și din acest motiv, pentru faptul că nu văd o reacție rapidă și în ridicarea acestor măsuri”, ne-a precizat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

Carantină la intrarea în țară

Polițiștii consideră că cea mai eficientă măsură de prevenire a răspândirii Covid este testarea și carantinarea tuturor celor care intră în țară, în imediata apropiere a aeroporturilor sau a granițelor, până la primirea rezultatului testului.

„Dacă vrem cu adevărat să oprim transmiterea, autoritățile ar trebui să-și asume o carantinare directă, nu numai la aeroporturi, ci în toate punctele de intrare în țară, și să asigure transport către zona de carantinare. Pentru că așa, dacă omul ăla se urcă în tren, unde mai sunt 300 de pasageri și mai strănută pe acolo sau tușește, vă dați seama ce iese. Degeaba se ia măsura testării în aeroport și a carantinării, că până ajunge acasă mai dă la 30. Sunt o grămadă de țări în zona roșie și, dacă nu se iau niște măsuri cap-coadă, în ianuarie-februarie va fi iarăși dezastru. Înseamnă că nu învățăm absolut nimic și ne facem singuri rău. Ai intrat în țară, te-ai testat și intri în carantină undeva, în imediata apropiere, nu te duci cu trenul prin toată țara și ajungi acasă după 48 de ore, timp în care ai mers și pe la săniuș, pe Valea Prahovei sau pe la o petrecere pe traseu. Păi ce efect mai are măsura asta? Niciuna”, a afirmat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

Polițiștii sunt împotriva vaccinării

Majoritatea polițiștilor s-au pronunțat împotriva vaccinării, în special a vaccinării obligatorii, ne mai spune Marius Ionescu, președintele SNPPC. „Sunt multe lucruri contradictorii în ceea ce privește vaccinul. Slovenia interzice, iată, un vaccin aflat acum pe piață. Nu își asumă nimeni o situație clară cu privire la efectele adverse și cred că trebuie să lăsăm fiecare persoană să decidă dacă se va vaccina sau nu. Așa cum unii își asumă riscul să se vaccineze, așa au dreptul și ceilalți oameni să-și asume riscul să nu se vaccineze. Vedeți bine că poți să fii vaccinat și să ajungi în spital, să împrăștii virusul și să mori. Noi rămânem la părerea că cea mai importantă măsură este prevenția, prin toate mijloacele posibile, inclusiv prin vaccinare, pentru cine dorește acest lucru”, ne-a declarat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

sursa: ph-online.ro

CITEȘTE ȘI:

Radiografia completă a celei mai mari înșelătorii din istorie. Fereastra Overton și Diafragma lui Biderman

Studiu revoluționar: Covid-19 poate da oamenilor celule care „produc anticorpi pentru tot restul vieții”

Vom folosi teama, le vom scurta viața, vom crea medicamente care îi va îmbolnăvi – LEGĂMÂNTUL SECRET

Avocat Piperea: Vaccinarea și utilizarea certificatului „verde” ar trebui urgent oprite

O radiografie fidelă a circului legat de coronavirus și a încălcării libertăților

Statele membre obligate să-și injecteze cetățenii ca să nu plătească despăgubiri către Pfizer

Bill Gates solicită guvernelor să realizeze „simulări cu virusuri” pentru a fi pregătite de viitoare atacuri bioteroriste sau pandemii

Raed Arafat este cercetat PENAL de DNA pentru ABUZ! Prejudiciu de peste 3,5 milioane de euro

”Sunteți niște criminali”, le-a spus brancardierul medicilor și asistentelor din spital

Stefan Oelrich unul din managerii Bayer a dat anunțul cutremurător! Au avut nevoie de această pandemie. pentru experimente

Deputat Dumitru Coarnă: ”Voi vota #CONTRA introducerii certificatului verde”

V-ați vândut viețile orbiți de FRICĂ! Nu este vorba despre boală, ci despre suprimarea drepturilor

Un proiect de Hotărâre de Guvern prevede vaccinarea a 90% din populația României, până în 2023. Inclusiv COPIII care au împlinit 12 ani

Varujan Vosganian: Colegul nostru a decedat după a treia doză de vaccin. Articol Oficial Media Multitasking

Cristina Elena Răducanu: ”Prefer să încasez un glonț decât să iau dozele voastre și pașaportul ca un câine”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share