Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Pregătește-te astăzi pentru a fi în siguranță alături de familia ta

Ieri, 1 martie 2024, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență a relansat noua Platformă Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, singurul și unicul canal de informare a populației în situații de urgență.

Urgențele se pot întâmpla oricând, dar te poți pregăti ASTĂZI pentru a te menține pe tine și familia ta în siguranță!

Noua platformă de educare a populației are de astăzi o nouă înfățișare, este adaptată cerințelor internaționale, este modernă și mai mult de atât, este configurată pentru a fi ușor de navigat inclusiv pentru mai multe categorii de populație, chiar și pentru copii.

În afară de design-ul atrăgător și experiența de “user friendly” pe care site-ul o propune, DSU face un nou pas inovator și iată ca astăzi, după aproximativ un an de configurări speciale, fiipregatit.ro integrează componenta de inteligență artificială, și anume folosirea CHAT GPT pentru situații de urgență. Chat GPT adaptat situațiilor de urgență aduce practic o nouă și modernă formă de a interacționa cu cetățeanul.

Vorbim, așadar, de o nouă metodă de a interacționa cu populația, ca parte din obiectivul DSU de a pregăti cetățenii în fața dezastrelor și de a mai face un pas în creșterea consolidarea rezilienței societale.

Din datele pe care le deținem, această funcționalitate este unică nu numai la nivel țării noastre, cat și la nivel mondial.

Totodată, informațiile salvatoare de viață vor fi adaptate si reprezentate pe site și pentru categoriile vulnerabile care, mai mult ca oricine au nevoie de sprijin suplimentar.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/388049087197900/

 

Educarea populației în situații de urgență reprezintă un semn de civilizație al unei societăți. Ea trebuie să continue și să se adapteze cerințelor societății mereu în transformare.

Este sursa oficială pentru informare în pregătirea pentru situații de urgență, din România.

Rolul său este să asiste cetățenii în a înțelege riscurile mai clar, furnizând detalii despre măsuri de prevenție și comportamentul necesar a fi adoptat în diverse situații de urgență.

”Care e rolul fundamental al acestui instrument?…prin toate aceste caracteristici tehnice de a informa, de a pune la dispoziție date utile, de a învăța în caz de intervenție sau înaintea ei ce trebuie să faci ca să te pregătești sau, dacă traversezi o astfel de situație, ce trebuie să faci pentru a te salva pe tine și pe cei din jur. Rolul fundamental este că transformă cetățenii, publicul, populația într-un partener al instituțiilor care acționează pentru salvarea populației, în speță IGSU, DSU, Poliție, Jandarmerie, oricine intervine din partea autorităților într-o situație de urgență. Efectul acestei intervenții este multiplicat în termeni de eficiență și de rezultat concret, dacă ai în cetățean, în public, în populație un partener informat. Un partener pregătit, care să știe să acționeze până ajung mijloacele de intervenție.

Care să știe cum să se comporte până ajung acestea și în timpul intervenției sau după intervenție. Care să se transforme prin această interacțiune conjugată între cetățean și autoritate dintr-o potențială victimă, în pasul 2, într-un cetățean salvat și în pasul 3, într-un partener al autorității, al pompierului salvator, de exemplu, pentru a salva și alte persoane. Care, la rândul lor pot fi transformate din potențială victimă în cetățean salvat și alt partener. Şi se creează un efect de multiplicare, de domino, dacă vreți, un cerc virtuos care multiplică la cote formidabile eficiența salvatorilor. Îi protejează și pe salvator și pe cetățean. Deci, ideea este împreună, în echipă, informați, pregătiți pentru a face un serviciu cât mai eficient în folosul cetățeanului”, a declarat ministrul de interne Cătălin Predoiu.

Parteneri în realizarea acestui proiect au fost : OMV Petrom, Banca Mondială, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Serviciul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Asociația Nevăzătorilor din România.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share