Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Premianţii de sâmbătă

În faţa Casei de Cultură a municipiului Deva, în fiecare sâmbătă are loc o întrunire puţin deosebită, la iniţiativa unui fost jurnalist, Dan Terteci, care  prin ceea ce face încearcă să recompenseze într-un fel munca şi strădania unor oameni cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi.

Prima ediţie a „Premianţilor de sâmbătă”, a avut loc în 12 octombrie 2013, ajungându-se la cea de-a 108 ediţie, manifestarea fiind întreruptă doar în timpul campaniilor electorale, sau a timpului nefavorabil.

„Premianţii fără premii”, este un eveniment civic în care se încearcă să se redescopere spaţiul civic în care trăim şi a lumii ce ne înconjoară.

Pe podiumul premianţilor fără premii au trecut peste o sută de premianţi, fiindu-le recompensate meritele în primul rând prin recunoaşterea acestora către obştea în care trăiesc, şi apoi printr-o diplomă, o insignă şi un buchet de flori.

În această sâmbătă a fost premiată Voichiţa Bălan din Haşeg, confecţioneră la Coperativa Haţegana, care de peste 40 ani confecţionează şi coase costume populare, cu o dragoste infinită şi o plăcere deosebită.

Oamenii vin din plăcere pentru a vedea astfel de manifestaţii, vin să cunoască alţi oameni mai valoroşi decât ei, vin să aplaude, vin de bun’ă voie şi nu plătiţi sau aduşi cu forţa să urle sau să huiduie.

„ România nu înseamnă numai hoţi, mincinoşi, corupţi şi deprăvaţi mai înseamnă şi aceşti oameni valoroşi care îşi asumă munca ce apasă pe umerii lor zi de zi, şi pe care noi o recompensăm cu nişte aplauze doar, în faţa cărora trebuie să ne scoatem pălăria, deoarece această campanie nu are buget şi noi o susţinem din fonduri proprii” spune iniţiatorul acestei campanii Dan Terteci.

IMG_8068 IMG_8070 IMG_8075 IMG_8074 IMG_8081 IMG_8088 IMG_8087 IMG_8082 IMG_8086

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">