Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Republica Moldova: Hai să dăm mână cu mână – HORA UNIRII

11074784_372325366298398_1475367795_nEvenimentele istorice românești sunt din ce în ce mai mult promovate de studenții Universității de Stat din Moldova, care vor organiza un frumos eveniment cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Pornind de la dorința de a promova valorile și sărbătorile naționale ale neamului românesc în rândurile tinerei generații, studentul Vlad Bilețchi, împreună cu un grup de tineri activi, a decis să organizeze un eveniment inedit în Universitatea de Stat a Moldovei cu genericul „Hai să dăm mână cu mână”. Acțiunea va marca 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, ce a fost votată de Sfatul Țării la 27 martie 1918.

Fiind copleșit de spirit patriotic și iubitor de neam, Țară și istorie, tânărul intenționează să cultive aceleași sentimente frumoase în sufletele tinerilor și a cadrelor didactice ce activează în cadrul USM.

Acum, mai mult ca oricând avem nevoie de conștiință și unitate națională, pentru că Actul Unirii din 1918 a însemnat reîntoarcerea la Patria-Mamă, revenirea la cultură, tradiții și frumoasa limbă română. Haideți să marcăm împreună această frumoasă sărbătoare printr-o Horă a Unirii și fie ca spiritul românismului să triumfe în inimile tuturor basarabenilor “, afirmă organizatorul evenimentului.

Cu ajutorul altor stundenți activi, Vlad va organiza pe data de 27 martie, în Scuarul blocului Central al USM, începând cu ora 12.00, un eveniment, în cadrul căruia studenții, cu steaguri tricolore în mână, vor dansa frumoasa Horă a Unirii. Totodată, tinerii vor dărui panglică tricoloră, vor informa studenții universității cu privire la semnificația zilei de 27 martie 1918 și importanța acesteia în istoria noastră.

Evenimentul va culmina cu un marș de solidaritate către Ambasada României, în cadrul căruia va răsuna muzică live patriotică, iar studenții, purtând în brațe un tricolor imens vor marca 97 de ani de la Unire. În cadrul acestui marș, vor fi prezenți și oficiali de la Primaria Municipiului Chișinău. Administrația Universității de Stat a Moldovei salută și susține inițiativa tinerilor, întrucât astfel de evenimente nu au mai fost organizate în cadrul instituțiilor superioare de învățământ. “Doar cunoscând adevărata istorie, tânăra generație va putea să făurească un viitor frumos și va putea contribui la promovarea valorilor noastre naționale, valori ce ne unesc și ne fac să fim mai buni”, susține administrația universității.

Adriana Tuluc- Republica Moldova

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">