Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Romani de pretutindeni se intalnesc la Padina in acest sfarsit de saptamana

cabana curmatura

Ce poate fi mai inaltator decat sa se intalnesca oamenii intre ei intr-un scop comun, acela de a-si descoperi bogatiile tarii, de a calatori si a lega prietenii.
Am gasit cu placuta surprindere un grup social pe facebook , grup de montaniarzi si iubitori ai calatoriilor, care numara peste 16.000 de membri. Afland cine a fost initiatorul acestei miscari am incercat sa obtin mai multe detalii.
Moţu, aşa cum i se spune in randul cunoscutilor, este cel care din dragostea pentru munte a pus temelia si a ridicat acest – sa-i spunem de-acum – club. Ioan Joldes (Moţu) mi-a marturisit:

“Se intalnesc numai cei ce iubesc muntele si natura si promovam prin postarile noastre cu poze si videoclipuri din Romania. Avem membri cam din toata lumea care ne vad si ne urmaresc… in special romani din diaspora. În decurs de trei ani s-a ajuns la un asa numar record de membri si sigur ceea ce se posteaza face o publicitate pozitiva tarii noastre.”

Surpriza sau (ne)intamplarea a fost ca atunci cand eu personal (cu acceptul lui Moţu) am devenit membru in acest grup, să aflu ca intalnirea obisnuita din fiecare an are loc in muntii Bucegi la Padina, exact la cateva zile de la Inaugurarea modernizarii Pesterii Ialomicioara.Motul

In imagine, Ioan Joldes – Motul

“Vin din toata tara si posibil si din diaspora. Este al doilea an cand ne intalnim si a fost initiativa mea de a face acest lucru in fiecare an. Eu sunt cel ce a infintat grupul “Drumetii Montane”. Anul trecut am avut prima intalnire la Cabana Curmatura. Facem publicitate la zonele tarii noastre cu niste peisaje inedite si cabane unde se poate caza, dar fara sa specificam preturi. Publicitate noi o facem prin ceea ce postam dar fara a avea beneficii, doar de ordin spiritual, de a aduce un dram de bucurie celor ce nu pot sa ajunga pe acolo pe unde umblam noi. Prin noi descopera tara noastra cat este de frumoasa, fiindca nu toti membri sunt activi. Avem in grup oameni cu handicap, fara picior, in carucior sau obezi si alte categorii de oameni defavorizati , dar care au un calculator si ei se bucura sa vada ce facem noi si pe unde drumetim. Sa nu uitam diaspora si prietenii nostri straini din Canada, Australia, USA si alte tari care ne vad. Deci o lume intreaga ne vede pe noi si vede Romania!” Ioan Joldes

Asadar, prieteni, cautati-l pe Moţu pe grupul DRUMETII MONTANE si alegeti sa va bucurati impreuna de toate minunatiile tarii noastre. Toti cei care respecta natura, cei care nu au uitat notiunea de camarad si prieten sunt bineveniti in echipa lui pentru a strabate cararile Romaniei. Nu uiati: 7,8,9 august – Padina- Bucegi!

“Noi nu percepem nici o taxa si nici un ban – la Padina ne vom intalni aproape toti administratorii pe care i-am desemnat si colegi de pretutindeni din tara si chiar de peste hotare.Va asteptam si pe voi (n.r. OFICIAL Media) si acolo de comun acord putem discuta mai multe despre ce ne propuneti si cu mai multe pareri si ideei se poate ajunge la una buna si avantajoasa. Sper sa ne intalnim la Padina in special sambata, caci atunci vom fi, sigur ,toti cei ce au vrut sa vina si au putut.”

Sunteti asteptati la Padina, in Bucegi, de pe 7 pana pe 9 august! Cristi Iordache

padina

Distribuie acest articol Oficial Media
Share