Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Salvamontiștii au recuperat 90 de persoane. A fost o acţiune dificilă pentru că a nins foarte tare şi s-a desfăşurat pe timp de noapte

În cursul serii trecute salvamontiștii  hunedoreni de la Baza Salvamont  Râușor au acționat la deblocarea DJ 686, blocat în urma ninsorii și viscolului de ieri, în urma căruia s-a depus strat nou de zăpadă de cca 60 cm . Salvamontiștii au recuperat 90 de persoane. S-a acționat cu două ATV-uri senilate și cu mașinile 4×4 din dotare …

Salvamontiștii au recuperat 90 de persoane

Au fost remorcate și scoase din zăpadă mașinile care blocau drumul și au fost transportate  în siguranță 90 de persoane printre care și 25 copii … La acțiunea  de salvare, care s-a derulat pînă spre miezul nopții au participat patru  salvatori montani și 10 salvaspeologi ai SPJSH.

Salvamontiștii au recuperat 90 de persoane

”A fost o acţiune dificilă pentru că a nins foarte tare şi s-a desfăşurat pe timp de noapte, cu un număr mare de persoane, între care şi copii, care aveau nevoie de ajutor. Am primit un ajutor important din partea colegilor noştri de la Salvaspeo, care se aflau la un curs de pregătire profesională în Râuşor, astfel că am reuşit să finalizăm cât se poate de repede această acţiune de salvare”, a declarat Ovidiu Bodean, șeful salvamontiștilor hunedoreni.

În zona staţiunii Râuşor s-a depus un strat de circa 60 de centimetri de zăpadă proaspătă, în urma ninsorii care a căzut încontinuu de vineri de la prânz, mai bine de şase ore.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share