Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Succes Românesc la Berlin!

aferim radu jude film romanes aferim ursul de argint

Radu Jude a fost recompensat cu Ursul de Argint pentru regie.

„Dacă aș fi știut că voi lua un premiu așa de important, aș fi fost mai serios când am făcut filmul”, a spus Radu Jude, stârnind hohotele de râs ale audienței. El spune că meritul premiului aparține echipei.

„Este, de asemenea, un mesaj pentru instituția care în țara noastră conduce cultura și cinematografia: este important să sprijini filmul de calitate!”, a încheiat Radu Jude.

AFERIM! International TRAILER


Radu Jude: „Dacă aş fi ştiut că voi câştiga un premiu important şi că se vor spune atâtea lucruri frumoase despre filmul meu, aş fi fost mai atent în momentul producţiei. Trebuie să mulţumesc, pentru că fiind regizorul, nu înseamnă nimic altceva decât să lucrezi cu oameni foarte talentaţi şi să îi organizezi. Aşa că, eu cred că acest premiu aparţine distribuţiei şi echipei care a lucrat la film. Le mulţumesc foarte mult şi sper că (n.r. acest premiu) este şi un mesaj pentru oamenii şi instituţiile care conduc instituţiile culturale si cinematografice din ţara noastră că este important să sprijini producţia de filme de calitate. Mulțumesc foarte mult”.

Din distribuţia peliculei fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul îi aparţine lui Cătălin Cristuţiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu, costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, iar producător este Ada Solomon.

VIDEO – Scenariul filmului „Aferim!“

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">