Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

TARGOVISTE Filmul spectacolului DRACULA – ISTORIE ȘI ADEVĂR

jianu

Filmul spectacolului DRACULA – Istorie și Adevăr, realizat de Asociația Culturală „Lupii Albi” la inițiativa Primăriei Municipiului Târgoviște și a Consiliului Județean Dâmbovița este cel de-al treilea film – spectacol, ce îl are în prim plan de marele voievod Vlad Țepeș – Dracula, rezultat din colaborarea celor trei instituții.

După VLAD VOIEVOD DRĂCULEA din iunie 2014, spectacol ce aduce în prim plan cele mai importante momente din luptele cu otomanii ale voievodului valah, în septembrie 2015 a urmat DRACULA – REÎNTOARCEREA, un film – spectacol care prezintă o perioadă de pace la Curtea Valahiei, precum și elemente esențiale în descoperirea caracterului marelui voievod. Justificări emoționale ale atitudinii sale față de nedreptate, hoție și trădare se regăsesc mai accentuate în cel de-al treilea film, DRACULA – ISTORIE ȘI ADEVĂR, realizat cu ocazia celei de-a doua ediții a Festivalului Medieval Dracula – Târgoviște 2015, film ce va avea premiera pe data de 18 februarie, la Teatrul Tony Bulandra.

Din distribuție fac parte mari nume ale scenei românești, care și-au unit forțele pentru a da naștere unui gen de spectacol mai greu de realizat în România, dar care motivează deopotrivă artiștii și spectatorii, renăscând în fiecare respectul pentru istoria neamului.

Carmen Tănase, George Alexandru, Bogdan Jianu, Ioan Isaiu, Vlad Miriță, Ioana Picoș, Liviu Cheloiu, Antonia Ionescu, Bogdan Farcaș, Ioana Farcaș și Sebastian Bălășoiu deschid lista celor peste 150 de actori, cascadori, ingineri de sunet și lumini, costumieri, recuziteri, pirotehniști și tineri voluntari, care au contribuit la reușita spectacolului DRACULA – ISTORIE ȘI ADEVĂR și, implicit, la realizarea filmului acestui spectacol.

În regia și scenariul lui Bogdan Jianu, cel ce interpretează și rolul voievodului valah, filmul urmează adevărul istoric, motivațiile politice și interesele meschine ale oponenților săi care, după încercări eșuate de a-l învinge în lupte, au recurs la minciuni și comploturi ce au dus la denigrarea domnitorului.

Filmul este dedicat marelui actor și prieten George Alexandru care, într-unul dintre ultimele sale materiale filmate, a interpretat magistral rolul burgmeisterului Brașovului, personaj ce întruchipează un întreg sistem de intrigi, corupție și aservire intereselor meschine ale mai marilor Europei şi care ani de zile a stat împotriva “Fiului Dragonului”.

În iunie 2015, Jorjacu’ a predat tinerilor actori și cascadori din Asociația Culturală „Lupii Albi” ultima lecție de actorie și de viață.

La premiera filmului spectacolului DRACULA – ISTORIE ȘI ADEVĂR vor participa și colegi de la Teatrul Nottara ai marelui actor, care se vor alătura, în aducerea acestui omagiu, târgoviștenilor de la Tony Bulandra, autorităților locale și județene, fanilor și prietenilor din Târgoviște, joi, 18 februarie 2016, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra.

Vă aşteptăm cu drag!

Realizatori:

Asociația Culturală „Lupii Albi”

Primăria Municipiului Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița

 Cu sprijinul:

Teatrului Municipal Tony Bulandra

Centrului Județean de Cultură Dâmbovița

Complexului Național Muzeal Curtea Domnească

Distribuie acest articol Oficial Media
Share