Din 2024 toate firmele din Dâmbovița vor fi obligate să plătească o taxă de gunoi stabilită de Asociația Intercomunitară Managementul Integrat al Deșeurilor, entitate din care fac parte primarii din județ.
Taxele sunt cuprinse între 50 de lei până la 20.000 de lei pentru firmele mari, iar modul în care au fost împărțite aceste sume pe tipurile de activitate, nu sunt justificate de cantitatea de gunoi produsă. Cum și cine măsoară exact cât gunoi produce un angajat al unei firme? Dacă o firmă cu un singur angajat va plăti 50 de lei, următorul prag care cuprinde 2 până la 10 angajați, va fi taxat cu 150 de lei. O socoteală cel puțin ciudată..și nejustificată, în condițiile în care, pentru persoanele fizice, o familie plătește 32 de lei lunar.
Aurelian Cotinescu, consilier local PNL și secretar general al organizației, a dezbătut această taxă ”imorală și ilegală”, în conferința de presă de astăzi.
”ANRSC spune clar, taxa poate fi mărită prin votul consilierilor locali, prețul poate fi mărit doar cu indicele IPC de 13,85. Unde este normalitatea în tot ceea ce se întâmplă? Pe de altă parte, este inechitabil pentru că în contractul ADI apare echitatea între plată și serviciul obținut. Inechitatea apare între mediul privat care plătește de patru ori mai mult decât firmele statului, la același număr de angajați. Să înțeleg că angajații de la mediul privat produc mai mult gunoi decât angajații de la stat? Pentru o firmă, un PFA, care are un angajat se va plăti 150 de lei gunoiul. Cât gunoi poate să producă un PFA cu un angajat? Ai un apartament de bloc închiriat, locatarii plătesc 32 de lei gunoiul pe toată familia și tu pentru că ai un angajat, plătești 150 de lei, total inechitabil. Cer târgoviștenilor și dâmbovițenilor să deschidă ochii, și vă spun ca dacă veți tolera această nedreptate, următoare generație va trebui să treacă în continuare prin ea”, a explicat Aurelian Cotinescu.
Valorile taxei pe gunoi in functie de tipul companiei:
Declarații pe larg:
”Această taxă imorală și ilegală, gândită de funcționarii publici din Consiliul Județean și făcută parcă pentru a împovăra suplimentar agenții economici care susțin economia și trec prin momente delicate în aceste clipe de criză economică globală. Aceste decizii luate nu fac decât să destabilizeze mediul economic târgoviștean și dâmbovițean.
Ca firmă privată poți să semnezi un contract cu orice companie care prestează un serviciu pentru calitatea acelor servicii sau pentru prețul oferit. Nu poți să vii tu ADI Management Integrat al Deșeurilor, gânditorii din Consiliul Județean, și să-mi spui că de mâine trebuie să plătesc o taxă pe care nu o motivezi cu nimic, de patru ori mai mare decât taxa precedentă iar această taxă să fie plătită primăriei, care primărie plătește către prestatorul Supercom. Adică Supercom o companie privată nu are nevoie de angajați care să facă aceste încasări de la mediul privat, își reduce cheltuielile, face profitul mai mare. Primăriile cu angajații primăriei care sunt plătiți din taxele noastre, colectează banii de la firmele private, dacă nu încasează atunci primăria oricum plătește serviciul respectiv care a fost prestat sau nu, iar firma privată în cele din urmă nu poate să-și deducă TVA-ul pentru că primăria nu emite factura cu TVA. Și atunci, tu mă obligi pe mine ca firmă să fiu in imposibilitatea de a-mi deduce acel TVA. De ce să nu fac eu lucrurile simplu? Eu ca firmă privată am obligația sa am contract cu un prestator de servicii. Prestatorul de servicii îmi emite factura, eu plătesc acea factură și deduc TVA-ul”, a precizat Aurelian Cotinescu.
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Apel umanitar: Ajută-l pe Andrei în lupta cu leucemia!
Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești transmite un mesaj important
Guvernul slovac anchetează oamenii de știință și vaccinurile covid: „Șarlatani și escroci”
Cereri de sesizare penală depuse împotriva lui Fauci și a unor oficiali de top în șapte state
Fosta ministră a Apelor, Doina Pană: Situația despre care vorbește Victor Ponta nu a existat
Victor Ponta acuzat de înaltă trădare. Marcel Ciolacu îi cere să se retragă din cursa pentru prezidențiale
LIFE STYLE
Fără ecrane, fără stres: ghidul tău pentru o rutină de seară echilibrată
Constanța devine, pe 17 mai, locul unde familiile aleargă împreună pentru o cauză nobilă
Deputat Aurelian Cotinescu: Construcția unei lumi mai bune începe cu gesturi simple, făcute împreună
TOP 6 domenii în care merită să investești în 2025
Ce ne aduce Luna plină din Balanță, 13 aprilie 2025
SPIRITUALITATE
Bărbatul alege în mod subconștient tocmai acea femeie de care are nevoie
Sursa problemelor de sănătate este întotdeauna starea noastră interioară
Dacă omul nu se schimbă, dar se căiește, înseamnă că este ipocrit
Pentru a simți energia Divină, trebuie să cureți sufletul, să renunți la toate atașamentele
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Beneficiile spirulinei pentru un stil de viață sănătos
O nouă activitate în cadrul CAMPANIEI VIAȚĂ PENTRU MAREA FAMILIE DE PACIENȚI A AVUT LOC LA LUPENI
Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în România
Cereri de sesizare penală depuse împotriva lui Fauci și a unor oficiali de top în șapte state
Cum putem supraviețui ani întregi dacă vom consuma doar curmale și apă
Cele mai frecvente greșeli în demachierea pielii sensibile și cum să le eviți
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Festivalul Fanfarelor.
Resursele să fie valorificate cât mai bine, în beneficiul cetățenilor și comunităților
Dacă acest individ scapă cu o amendă sau cu o simplă reținere de 24 de ore, atunci, ce semnal transmitem societății???