Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

TU PLATESTI: Când vor înţelege politicienii că sunt angajaţii noştri?

PARLAMENT - OFICIAL MEDIA

Clasa politică minte şi este extrem de perversă şi şemecheră pentru că se adaptează perfect cerinţelor sau pretenţiilor pe care le are poporul.

Ca să înţelegem de ce ne mint politicienii şi de ce joacă astfel de acrobaţii trebuie să facem o parafrază a tiplogiei angajat-angajator. Şi luăm tipicul exemplu al salariatului slab, negativ, slab meseriaş.

De exemplu, dacă avem un salariat care întârzie la serviciu, chiuleşte nemotivat, fură din gestiune, se ceartă cu ceilalţi colegi, el, ştiind toate aceste „lipsuri” de comportament evident că va încerca să le mascheze în faţa şefului. În concluzie va aborda toată gama de artificii, va apărea în faţa şefului ca un tip sărac, va fi patetic, melodramatic, va spune „şefule, am făcut toatea astea pentru tine, pentru interesul tău”, va lua scamele, va purta haine ieftine, o maşină veche. Niciodată nu va recunoaşte că a furat din bunurile firmei. Iar dacă va veni după el procuratura, va ţipa ca din gură de şarpe că este o manevră la bază, că un alt angajat care vrea să îi ia locul a pus totul la cale.

Citeste si alte articole din CAMPANIA TU PLATESTI!

Există şi o soldiaritate a angajaţilor slabi şi puturoşi. Dacă unul este suspect în faţa şefului de mânării, toţi care se ştiu cu musca pe căciulă vor sări în ajutorul acestuia.

În cazul naţional, şeful este poporul iar politicienii sunt angajaţii. Din păcate poporul este un şef plictisit, fără prea mari exisgenţe, criterii de a selecta angajaţii şi este dus de nas mereu din patru în patru ani.

Parlamentul României s-a transformat astfel într-un sindicat al angajaţilor negativi care îşi apără interesele în faţa şefului şi caută tot felul de căi pentru a-l păcăli şi de a-şi apăra sau spori privilegiile.

În acest moment singura şansă ca şeful popor să nu fie tras pe sfoară, minţit şi jefuit în ultimul hal de aceşti angajaţi este justiţia. Este singura care poate ţine în frâu aceste abuzuri ale angajaţilor.

Din păcate, în România, nici poporul şi nici politicienii nu au înţeles că asta este paradigma. Politicienii nu realizează că ei sunt doar angajaţii noştri şi pe care îi putem concedia oricând avem chef sau dacă îi suspectăm de furt, punem imediat justiţia pe ei. Cu riscul că şi-au creat acest sistem numit imunitate, noi, ca şefi putem să anulăm acest sistem de imunitate, pentru că vrem să scăpăm de merele stricate. Ei, politicienii, nu au înţeles că sunt angajaţii noştri şi se poartă ca şi cum ar fi şefi.

Ei nu trebuie să aibă privilegii mai mari decât avem noi, ei trebuie să fie aduşi în faţa justiţiei mai lesne decât suntem aduşi noi, ei trebuie să fie monitorizaţi mai mult decât noi.

Eu ca şef cred că aş fi demis jumătate din parlamentari pentru că mă bagă în faliment prin faptul că sunt slabi meseriaşi.

Mihai IONESCU- ramnicuvalceaweek.ro

Citeste si alte articole din CAMPANIA TU PLATESTI!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share