Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

 

Palatul Cultural a găzduit zilele trecute un eveniment  de o înaltă ținută, ai căror organizatori au fost Fabrica de Pian, Lions Club Petroșani ”Via Regis”,în colaborare cu Primăria,  Consiliul Local și primarul Lucian Resmeriță.

Evenimentul carItabil a reunit la Lupeni, toată ” lumea bună ” a Văii Jiului, oameni de afaceri care să susțină proiectul caritabil, care-și propune achiziționarea unui pian concert, pentru tinerele talente care învață la Școala Gimnazială I.G. Duca. Amfitrionii evenimentului au fost Mihaela Maxim, președintele leilor din Valea Jiului și Cosmin Kiss- director adjunct în cadrul școlii petroșenene.La evenimentul caritabil a participat și senatorul Cristian Resmeriță care i-a felicitat pe organizatorii evenimentului și le-a spus celor prezenți că: ” este onorat să fie prezent la o asemenea acțiune de anvergură, care are un scop nobil. Viitorul nostru este al copiilor și tinerilor și trebuie să sprijinim orice acțiune de acest gen”.

În cadrul evenimentului caritabil au evoluat în programul artistic au evoluat prof. Aurelian Epuraș, Carmen Macovei, Claudia Șponor. Acasă, folkistul Cătălin Stepa a readus în atenția auditoriului select  compoziile proprii ale sale și ale mamei lui, Tatiana.

Una dintre cele mai talentate soliste ale Văii Jiului, care a adus o salbă de premii școlii la care învață, Delia Stana, a atras ropote de aplauze pentru interpretarea inedită.

Fiecare dintre participanți au contribuit cu cîte o donație, pentru acoperirea costurilor pianului atât de dorit de artiștii talentați ai Văii Jiului.

 

Cât despre organizatori, leii Văii Jiului și-au început activitatea în 2017 și de-a lungul celor doi ani,  au organizat diferite evenimente  cum ar fi: vizitarea căminului de bătrâni de la Petroșani testarea oftalmologică  și a diabetului pentru copiii Centrului de Plasament din Lupeni, acțiuni de ecologizare, cursuri pentru profesori, sărbătorirea centenarului la Palatul Cultural, hrană pentru copiii și senorii Văii Jiului. Ei fac parte din marea familie a LIONS CLUB INTERNATIONAL, cea mai mare organizație de volunari din lume, cu prezență în 200 de țări, cu 842 de districte și peste 1, 4 milioane de membri. Lions Club Petroșani ” Via Regis”  își desfășoară activitățile  în sprijinul comunității locale sun deviza” WE SERVE- NOI SERVIM” .  Voluntarii de la Lions Clubul Petroșani,, Via Regis” împreună cu voluntarii de la Leo și alți elevii din Liceul Teoretic,, Mircea Eliade” Lupeni au experimentat ce înseamnă să trăiești în întuneric. Scopul acestui exercițiu a fost dezvoltarea empatică față de cei care au deficiențe de vedere, conștientizarea tinerilor, că cel mai greu este, cu siguranță, lipsa vederii.

 


,, A merge cu un prieten prin întuneric , este mult mai bine , decât a merge singur prin lumină”, spunea Helen Keller, scriitoare americancă nevăzătoare și fără auz.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share