Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ziua Timişoarei, sărbătorită cu mult fast de timişoreni

Ziua de 3 August este trecută în calendarul bănăţenilor ca „Ziua Timişoarei”, marcând un important eveniment şi trecut în Cartea de Onoare a Timişoarei, de către Primărie şi Consiliul Local.

 

De Ziua Timişoarei, Piaţa Operei s-a dovedit neîncăpătoare. Dimineaţa au avut loc depuneri de coroane la bustul generalului Virgil Economu, cel care în 3 August 1919, a intrat cu trupele în oraş şi l-a eliberat de sub jugul străinilor, marcând astfel instaurarea administraţiei în limba română.

A urmat apoi şedinţa Consiliului Local cu un laudation adus Zilei Timişoarei şi decernarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului unor personalităţi importante ale oraşului : VIORICA BĂLAN, MARCEL NICOLAE BOTSCHELLER, AUREL ARDELEANU, DECEBAL ANASTASESCU şi IOAN OLIMPIU MARCONI.

Apoi în după amiaza zilei de 3 August  sala Lira a Casei de Cultură a Municipiului Timişoara , a fost gazda vernisajulului expoziţiei de pictură dedicate Zilei Timişoarei organizată de Asociaţia Artiştilor Plastici „Romul Ladea”, iar de la ora 20.00, în Piaţa Victoriei au avut  loc concerte susţinute de Nicoleta Nuca, Liviu Teodorescu, Guess Who, Alexandra Stan. Manifestările s-au încheiat după  miezul nopţii, cu focul de artificii.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share