Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Achiziţii noi la Poli Timişoara

 

Poli Timişoara s-a întors în Prima Ligă, unde a mai poposit odată, şi acolo va sta (deocamdată) sezonul 2015-2016, şi odată cu revenirea în Prima Ligă şi-a preluat şi vechile culori ale clubului de alb-violet.

Începând de luni, odată cu primul meci de ligă dintre Poli Timişoara şi Pandurii Târgu Jiu în echipă vor intra şi şapte noi jucători, unii întorşi după cinci ani de la alte cluburi din ţară dar şi veniţi de la alte cluburile sportive din străinătate. Cei veniţi pentru prima dată în Timişoara sunt încântaţi de oraş şi chiar de primirea ce li s-a făcut în cadrul clubului.

Ianis Zicu, Alexandru Curtean, Fernando Llorente, Javier Hernandez, Sascha Kirschstein, Daniel Popescu și Georgi Sarmov sunt noile nume care au ajuns în această vară să joace la Poli sub comanda lui Dan Alexa, care a spus că perioada de „achiziţii” continuă, fiind nevoie stringentă şi de alţi jucători, şi în prima fază de un atacant.

„Perioada de pregătire a demonstrat că sunt jucătorii de care avem nevoie, sunt foarte mulțumit de noile achiziții. După accidentările lui Doman și Pedro, mai avem cu siguranță nevoie de un atacant, pentru concurență”, a spus antrenorul Dan Alexa, completat de managerul sportiv Daniel Stanciu: „Ne mai interesează un atacant, un mijlocaș și un fundaș central. Am discutat cu Bourceanu, el și-a dorit să vină, însă Trabzonspor vor ca clubul unde va fi împrumutat să îi plătească salariul întreg, ceea ce e prea mult”. Pe lângă Zicu și Curtean, alți doi jucători ar putea reveni în alb-violet, pentru apărare viind vizat Srgian Luchin, iar pentru atac Dorin Goga, managerul Daniel Stanciu confirmând discuțiile cu cei doi jucători, discuții care însă nu au avut până acum finalitate.

Dan Alexa, a mai spus că este nevoie de capacitare la maxim pentru a deveni o echipă performantă, şi de aceea lotul trebuie întărit cu jucători de primă clasă.

De asemenea Liviu Anton, președintele A.C.S Poli, care este și profesor la Universitatea Politehnică speră că într-un viitor cât mai apropiat A.C.S și A.S.U vor fuziona, iar în Timișoara va exista o singură echipă cu numele Poli.

„Eu sunt profesor la Politehnică, nu pot spune că țin la o echipă mai mult decât la cealaltă, amândouă sunt Poli pentru mine. Credința mea e că fuziunea se va produce, nu există altă opțiune, acum, la iarnă, la vară, nu știu, trebuie să trecem peste orgolii. ONG-ul ASU este format din Universitatea Politehnica, din Fundația Politehnica și o asociație a absolvenților. Am putea să luăm o hotărâre pe linie administrativă, în Politehnică, pe linie de Senat, să votăm pentru această fuziune, dar nu vrem să facem asta. Nu vrem să forțăm, vrem ca acest lucru să vină de la sine, toți cei implicați, și noi, și suporterii de la ASU, să aibă convingerea că așa este cel mai bine pentru Timișoara. Cele două echipe trebuie să fuzioneze în viitorul cât mai apropiat, simbolul alb-violet al Timișoarei nu poate fi împărțit în două”, a declarat Liviu Anton.

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share