28/01/2021

Poli Timişoara s-a întâlnit cu Pandurii Târgu Jiu în Liga I

Am putea spune şi că a fost prea mare graba de a se începe campionatul, sau poate faptul că jucătorii au jucat puţin cam „paralel”. Primul meci din Liga I a debutat ca o piesă de teatru, Poli a jucat „dramă” iar Pandurii „război”.

Prima repriză a fost de încălzire, jucătorii timişoreni văzând că nu sunt coordonaţi unul cu altul au început să facă pe „victimele” aruncându-se pe jos pentru a părea accidendaţi însă arbitul Alexandru Tudor îşi dă seama de jocul făcut de gazde şi încearcă să întoarcă foaia. În schimb jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu realizează jocul echipei gazdă şi începe cotonogeala.

Alb-violeţii din Banat au reuşit aşa ca în toiul verii cu mare căldură şi caniculă să adune pe tribune vreo zece mii de spectatori. Până la pauză după cum am auzit şuşoteli prin tribune, cum că suporterii privesc un episod din ”Dosarele X” . Asta a dat impresia primei reprize care s-a încheiat O-O

Debutul celei de-a doua reprize a fost puţin mai spectaculos, aşa se face că la doar câteva minute de la începerea acesteia Cânu a fost eliminat pentru lovire și la o reluare Mihai Răduț, în minutul 51, a trimis dintr-o lovitură liberă mingea în poarta lui Kirschstein. A fost singurul şi unicul gol al unei scenete de teatru nereuşite chiar de la ridicarea cortinei.  Şi acest unic gol a făcut ca elevii lui Iordănescu să nu plece din Banat cu mâna goală , ci să i-a „studenţilor” de pe Bega un punct.

În rest nimic deosebit, un meci ca cel de oină din Neanderthal sau Neolitic. Poli a jucat în continuare în zece oameni, cu cartonaşe galene de ambele părţi, cu schimburi de jucători, şi în sfârşit ACS Poli este nevoită să cedeaze la revenirea pe propria sa scenă cu scorul de 0-1, în fața  Pandurilor de la Târgu Jiu.  Timișorenii sunt prima echipă bătută în noua ediție a Ligii I și singura în prima etapă, dar nu ocupă ultimul loc deoarece avem parte și de echipe ”pe minus” (Petrolul și CFR).

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Belu, Scutaru (cpt.), Cânu, D. Popescu – Ov. Popescu (75’ Poparadu), Melinte, F. Llorente, Curtean (58’ Zicu) – J. Hernandez (46’ Bărbuț) – Elek. Rezerve: Pap – Artean, Boldea și Popovici. Antrenor: Dan Alexa.

Pandurii Tg. Jiu: Mingote – Ungurușanu, Vasco Herculano, Șandru, Momcilovic – Mrzljak, Pițian, Al. Ciucur (86’ Khalouta) – Răduț (cpt.), Nicoară (67’ V. Munteanu) – M. Roman (56’ Hora). Pe bancă: Stanca – Filippetto, Grecu și Anton. Antrenor: Edward Iordănescu.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share