Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Adrian Pavlovschi – unul dintre cei mai mari cascadori romani se afla la Targoviste

 IMG_5898
“Am invatat cascadoriile si sa ma lupt de la o poveste, Adi Pavlovschi”, Keira Knightley, actrita
Prezent in Targoviste alaturi de echipa de actori-cascadori ce urmeaza sa performeze in Festivalul Medieval Dracula( vezi programul festivalului), Adrian Pavlovschi este cascador profesionist de 34 de ani, a absolvit Școala Superioară de Cascadori, înființată de regizorul Sergiu Nicolaescu și este specializat în căzături de la înălțime și lupte medievale. 
Cascadorul Adrian Pavlovschi, cunoscut  pentru rolul lui Mihai Viteazul din „Bătălia de la Călugăreni”, a jucat în peste 200 de filme, la 60 dintre acestea fiind cascador coordonator.
Deține un palmares impresionat de filme și a dublat nume mari ale filmului românesc- Florin Piersic, Andrei Serban, Sergiu Nicolaescu, Mircea Albulescu, Adrian Paul dar a lucrat și cu actorii renumiți pe plan internațional precum Jean Caude Van Damme, Steven Segal, Jason Scott Lee, Nicole Kidman, Peter Weller, Christopher Lambert, Darill Hannah, Renee Zellweger, Nicholas Cage, Tony Todd și Keira Knightley.
Adrian Pavlovschi reține modestia artistului care nu a stat în prima linie dar care a realizat mult din umbră. Prima producție în care a jucat a fost <<Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu>> în 1979.
L-am rugat pe domnul Adrian Pavlovschi sa ne spuna cateva cuvinte despre acest spectacol si cum am decurs colaborarea cu colegii sai.
 
Adrian Pavlovschi:
“Spectacolele  cu public sunt chiar mai grele decat filmul, daca in film mai tragi o dubla, aici chiar nu avem voie sa gresim, este nevoie de o pregatire consistenta si o ordine desavarsita.
Ne-am gandit cu acest spectacol, “Vlad Voievod Draculea” sa incercam sa reconstituim niste fapte de care tinerii nostri au cam uitat. Ne dorim sa se cunoasca istoria adevarata, mai ales in randul celor tineri. Facem aceste spectacole de vreo doi ani, au avut impact si ne dorim sa continuam si pe viitor.
Lucram de peste doua luni la spectacolul din Targoviste iar tinerii pe care ii pregatim sunt extraordinari si receptivi. Majoritatea au ramas pana la final, de obicei veneau foarte multi la inceput si pe parcurs se pierdeau datorita volumului de munca. Aici am gasit cativa tineri care sigur vor deveni cascadori adevarati.
Am muncit suplimentar fiecare dintre noi tocmai pentru ca acest spectacol sa iasa foarte bine, pentru ca Targovistea este un oras prin care au trecut personalitati istorice extraordinare.
Am jucat si alaturi de actori straini, nu este nicio diferenta intre ei si colegii mei romani, asta pentru ca iubesc cinematografia si spectacolul, sunt pasionat  si nu ma vad facand altceva.
Mereu am pe langa mine cativa copii pe care ii invat din tainele acestei meserii si apoi ii imping sa mearga mai departe. Este adevarat ca de-a lungul timpului s-au adunat tot felul de povesti pe care mi-ar placea sa le asez intr-o carte.”
Filmografie Adrian Pavlovschi
2013    The Necessary Death of Charlie Countryman           
2005    The Prophecy: Forsaken         
2005    The Prophecy: Uprising         
2004    Gunpowder, Treason & Plot (TV)     
2002    Sherlock (TV)
2001    Windfall – Uraganul   
2001    În fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura      
1999    Beowulf         
1999    Teen Sorcery – Ca o printesa din povesti       
1999    Diplomatic Siege – Dusmanul dusmanului meu         
1996    Punctul zero   
1995    Last Gasp – Ultima suflare    
 
  Oana Grigore
  Cristi Iordache

 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share