Consiliul Județean Dâmbovița: Sanatoriul Moroieni a intrat în reparații capitale - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Consiliul Județean Dâmbovița: Sanatoriul Moroieni a intrat în reparații capitale

sanatoriu-moroeni

”Spitalul de la Moroieni poate fi cel puțin un centru regional, dacă nu un centru național de tratare a bolilor pulmonare, așa cum a fost de-a lungul istoriei din 1926 de când a fost construit.”, a declarat astăzi, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, într-o conferință de presă care a avut loc în zona montană Bucegi.

Anul acesta pe data de 4 august a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectul de investiții cu denumirea ”Servicii tehnice de proiectare și execuție lucrări pentru reparații capitale Sanatoriul TBC Moroieni- Corp Central”. Până în prezent s-a realizat o primă etapă de proiectare, s-au stabilit detaliile de execuție, precum și documentația de obținere a avizelor și acordurilor în conformitate cu certificatul de urbanism.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a informat opinia publică despre stadiul lucrărilor de la Sanatoriu Moroieni și dificultățile pe care le întâmpină cu accesarea fondurilor de la Ministerul Sănătății, atât pentru acest obiectiv de investiții, dar și pentru alte proiecte depuse pe infrastructura de sănătate.

Am început lucrările la Sanatoriul de la Moroieni, stadiul de execuție a lucrărilor de construcții; reabilităm un pavilion central și un pavilion lateral. Avem anul acesta 1.400.000 de lei, repartizați de Ministerul Sănătății în trimestrul IV; licitația publică a fost făcută. Constructorul este Societatea Comercială”Potențial” din Târgoviște; partea de proiectare a fost finalizată, se lucrează acum la pregătirea frontului de lucru. Sper să avem o alocare bugetară consistentă anul viitor. Este regretabil că la Ministerul Sănătății sunt 500 milioane de lei necheltuiți iar noi am avut de la Consiliul Județean depuse proiecte pentru care ne-am asumat cofinanțarea. Respectiv, dispensarul TBC de la Dealu Mare, pe care l-am finanțat cu o cotă parte mai mare din partea Consiliului Județean. Am fi putut să avem lucrări mai consistente la Spitalul Moroieni. Avem proiectul depus pentru secția de medicină nucleară, unde am fi putut lucra de la începutul anului dacă aveam alocări. Și avem pregătit proiectul pentru unitatea de primiri urgențe din Târgoviște cu o extindere- lucrare de peste 2 milioane de euro. Noi am avut proiecte dar nu au fost finanțate. Mi-e greu să înțeleg logica celor care conduc astăzi Ministerul Sănătății. (Adrian Țuțuianu)

adrian-tutuianu-oficial-media

Președintele a mai declarat că -deși sunt colegi din tabăra politică opusă care nu consideră oportună reabilitarea Sanatoriului TBC datorită numărului redus de paturi-, este important pentru început să existe condiții de bună desfășurare a actului medical, dar și de tratare pentru pacienți, ca ulterior să fie suplimentat numărul de locuri.

Cred că mai întâi trebuie să creăm condiții așa cum au fost cândva la Spitalul de la Moroieni, și dacă le vom avea, vom putea convinge Ministerul Sănătății să aloce un număr suplimentar de paturi, iar spitalul de la Moroieni poate fi cel puțin un centru regional, dacă nu un centru național de tratare a bolilor pulmonare, așa cum a fost de-a lungul istoriei din 1926 de când a fost construit. Este important să încercăm să dezvoltăm anumite structuri cu adresabilitate dincolo de hotarele județului și nu să spunem că nu se poate face nimic.

DATE TEHNICE PROIECT

Denumirea investiției:

Servicii tehnice de proiectare și execuție lucrări pentru reparații capitale Sanatoriul TBC Moroeni Corp Central

Valoarea contractului:
14.124.088 lei fără TVA, respectiv 3.199.476 euro

Constructor: S.C. POTENȚIAL CONS S.R.L.

Finanțare: Ministerul Sănătății

Stadiul invetiției:
A fost emis ordinul de începere a lucrărilor în data de 4.08.2016
S-a realizat prima etapă-proiectare, detalii de execuție, documentație de obținere avize și acorduri conform cerificatului de urbanism;

Lucrările constau în:

  • lucrări de consolidare a structurii de rezistență
  • refacerea instalațiilor sanitare, electrice, încălzire centrală, instalații de detecție și semnalizare;
  • refacere pardoseli, montare placă acrilică, tencuieli, finisaje, lucrări de anvelopare, refacere terase exterioare
  • montare grup generator
  • realizare cale de evacuare-scară metalică exterioară.
  • durata de execuție 2 ani

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share