Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cosmin Padureanu – dublura perfecta a lui Sergiu Nicolaescu joaca la Targoviste

Pădureanu Florian – Cosmin, cunoscut sub numele de scenă, Cosmin Padureanu, sau ”Comisarul” este unul dintre cei mai importanti actori-cascadori din spectacolul “Vlad Voievod Draculea” ce se va juca pe 15 iunie in Targoviste . 

În anul 1994, la vârsta de 17 ani, a fost descoperit de cunoscutul cascador Ioan Albu, care de altfel l-a și inițiat în meseria de cascador. Având în spate sapte ani de sport, (atletism, fotbal, și tir), s-a integrat foarte ușor în această meserie.

În anul 2007, marele regizor, Sergiu Nicolaescu i-a oferit șansa de a juca și a-l dubla în producția, ”Supraviețuitorul”, ultima din seria ”Comisarul Moldovan”. Maestrul Sergiu Nicolaescu era extrem de incantat si il numea pe Cosmin Padureanu”dublura lui perfecta” pentru ca semanau foarte mult inclusiv la marimea costumului si a pantofilor.
De aici, a fost doar un pas pentru a juca în următoarele producții ale marelui regizor: ”Poker’‘ și ”Ultimul Corupt din România”.

Cosmin ne-a acordat un interviu in timpul repetitiilor pentrul spectacolul de duminica pe care vi-l aducem in atentie.

Cosmin Padureanu, actor-cascador
Inca avem emotii dupa atatia ani de experienta. Acesta este primul spectacol pe anul acesta, am mai avut o parada Medievala cu cavaleri si vom mai avea inca doua evenimente tot aici in Targoviste in luna septembrie. S-ar putea sa ajungem si la Severin cu un spectacol despre cavalerii ioaniti.
Ceea ce se intampla acum la Targoviste  este un spectacol de anvergura unde ne vom intalni ca de obicei cu cascadori profesionisti, cai speciali antrenati pentru cascadorii, vor fi efecte speciale, actori celebri, este un spectacol care nu trebuie sa fie pierdut de catre publicul targovistean pentru ca tocmai de aceea il facem, sa aducem in vederea adevarata fata a lui Vlad Voievod Draculea. Nu-l numesc Tepes pentru ca lui nu-i placea sa fie numit asa, tocmai de aceea vrem sa aratam exact ce este real din aceasta poveste. Targovistenii trebui sa se bucure ca traiesc intr-un oras care a fost odata capitala si mai ales ca au avut un domnitor cu o asa insemnatate cum a fost Vlad Voievod Draculea.
Sunt in jur de 100 de oameni ce vor aparea in spectacol. Diferenta dintre un spectacol de teatru si acesta o fac tocmai efectele speciale, cascadoriile, prezenta cailor, a sariturilor spectaculoase, a luminilor, focul, scena aflata in aer liber.
I-am pregatit pe copiii cu care lucram timp de doua luni de zile, sunt foarte receptivi, ascultatori si au format un grup omogen, ceea ce este foarte important. Cu siguranta vor avea si emotii in timpul spectacolului dar este omenesc, face parte din viata noastra si daca n-am avea aceste trairi ar inseamna ca nu suntem oameni.
Multumim pe aceasta cale Primariei Targoviste, Consiliului Judetean, domnului primar Gabriel Boriga, Alinei Dumbrava-coordonatorul evenimentului si tuturor oamenilor care ne-au oferit ajutorul in toata aceasta perioada cat am stat in Targoviste.

Filmografie Cosmin Padureanu
 
2008 Serviciul Omoruri
2008 Ochi de copil
2006 Pacala se întoarce
2006 Warrior Queen Boudica )
2005 7 Seconds
2004 Rivoglio i miei figli
2003 Dulcea sauna a mortii
2002 Break of Dawn
2002 Filantropica
1999 The Incredible Genie
1999 Beowulf
1998 Clockmaker
1995 Huntress: Spirit of the Night
1995 Terente – regele baltilor

Oana Grigore
Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">