Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum pot crede într-un Dumnezeu care imi cere bani să mă mântuiască?

preoti1

Cum pot crede într-un Dumnezeu care imi cere bani să mă mântuiască, să ating diverse obiecte, să sărut oase, să urmez anumite ritualuri, să plătesc taxe la biserica din sat sau din oraș, să-mi botez copilul de două luni (să-i bag pe gât un crez religios când el nu are niciun gram de conștiință la acea vârstă), să cumpăr iconițe, calendare și lumânari din curtea bisericii…și exemplele pot continua legate de practicile BOR.

Printre grozăviile BOR și nu ultima desigur, este și sărbătoarea Sf. Nifon de la Târgoviște care reușeste să adune de câtiva ani, sute sau chiar mii de adepti veniți sau mai bine zis ”urcați” în microbuze și duși la sărutat de moaște din ordine bine stabilite de la ”ăi mai mari”. Sunt destui preoți care s-ar mai împotrivi acestor practici, însă nu reușesc pentru că mai târziu li se taie drepturile de la ”cele sfinte”. Mă uitam ieri pe străzile Târgoviștei și vedeam doar un haos. Circulația din centru a fost oprită mai bine de o jumătate de zi, au fost mobilizate instituții să asigure paza și protecția, au fost aduși oameni din tot județul și din țară să ia parte la un nou act de manipulare colectivă din partea BOR. Oamenii debusolați, leșinați pe trotuare, pe bănci și pe iarbă. Unii la coadă, alții la bârfă, o ocazie de a pleca de acasă, cu toții erau aliniați, neștiind din ce motive, într-o horă a fricii de Dumnezeu, frică transmisă în difuzoarele din Parcul Mitropoliei.

preoti2

 

Oh, Doamne! Vino, Doamne, să îi vezi ce fac în numele tău!

Nici Dumnezeu nu mai e ce a fost privind aceste manifestări, nici el nu mai poate atinge ”superioritatea” și ”solemnitatea” acestor momente pe care autoaleșii lui pe pământ le organizeză industrial ori de câte ori au ocazia de a mai ține sub naivitate o masă de oameni.

Să ne uităm oameni buni de-a lungul istoriei, pentru a vedea ce au adus religiile bun în viața noastră? Ori prezența lor nu a făcut decât să învrăjbească popoarele între ele, să ucidă în numele credinței! Cum putem fi atât de orbi, proști, surzi, naivi, incât să credem că vreun Dumnezeu ne-ar cere vreodată să ucidem în numele lui?((http://www.lovendal.ro/wp52/inchizitia-600-de-ani-de-crime-in-numele-crestinismului-partea-2/) De când a devenit Dumnezeu un rege al crimelor, al vărsării de sânge? Ne închinăm și sărutâm mâinile unor oameni care nu ar face nimic pentru noi dacă ne-am afla într-o situație grea. De ce sunt construite atâtea biserici în România în defavoarea școlilor, a spitalelor, a centrelor sociale, de ce e necesar să poleim cu aur veșminte, să avem mașini și case de lux, dar în schimb să nu ne pese de cel de lângă noi? Este incredibil câte mii de ani au reușit să țină oamenii în întuneric, doar pentru a-și genera un trai opulent și să ucidă ”în numele Domnului”. Și aici vorbim de toate religiile, căci toate au făcut rău, câtă vreme și-au ucis semenii.

religie

Bâtrâna cu pensia de două milioane merge în fiecare duminică și îi susține financiar pe acești ”săraci” cu duhul și le pupă mâna crezând, sărmana, în bunăvoința și puterea lor de a-i mântui sufletul. În realitate, nimeni nu face nimic pentru nimeni. Oamenii nu pot face lucruri în locul nostru, dacă noi înșine nu facem pentru noi.

Poate Dumnezeu să ma oprească de la ceva dacă mi-a dat liber arbitru? Mi-a lasat libertatea să aleg în fiecare clipă, ce gândesc, ce spun, ce acționez. Dacă eu nu vorbesc cu vecinul timp de 10 ani și în fiecare seara mă cert cu nevasta și copiii, sunt violent, mă supăr pe toți, sunt gelos, invidios, dar merg la biserică și mai sărut niște moaște, o să devin mai bun peste noapte? NU, cel mult o să fiu o oaie în rândul celor conduși de lupi și desigur, cu toate ”calitățile” enumerate mai sus, intacte.

Oamenii nu înțeleg că doar ei înșiși pot face lucruri pentru ei și pentru a dobândi raiul. Este adevărat, putem avea exemplu în însuși Isus, exemplu de iubire, smerenie, simplitate, bunătate, dăruire, devotament, sacrificiu până la moarte pentru semenii săi. Câti dintre reprezentații BOR sau ai oricăror alte religii s-ar pune astăzi pe cruce pentru noi și pentru Dumnezeul pe care pretind că îl iubesc? Să gândim cu mintea noastră, oameni buni, să fim lucizi și să nu ne mai lăsăm intimidați de impunerile religioase, oricare ar fi acelea.

Dumnezeu nu ucide! Dumnezeu nu impune, Dumnezeu iubește! Dumnezeu nu ne cere bani să ne facă mai buni și iubitori, Dumnezeu ne oferă propriul lui exemplu de bunătate și iubire! Căutați în inimile voastre și în fiecare secundă îl veți auzi pe Dumnezu. Nu lăsați lupii îmbrăcați în haine de oaie să vă spună că nu puteți fără ei. Oriunde și oricând Dumnezeu este cu voi, nu aveți nevoie de nimic din exterior pentru a fi în El, doar IUBIREA voastră, pentru voi și pentru semenii vostri.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share