Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Red Bull – Am găsit proiectanți duși cu pluta!

50 de echipe o vor lua la vale pe 3 septembrie (a.c.), la Red Bull Soapbox din Cluj-Napoca. Fii şi tu RED BULL.

București, 11 august 2016: După lungi dezbateri, s-a decis! 50 de echipe selectate au ajuns pe lista de start pentru cea mai trăsnită goană pe patru (sau mai puține) roți. Adică, aceștia sunt cam cei mai șmecheri și mai țăcăniți piloți de curse urbane din țară. Marea cursă va avea loc pe 3 septembrie (a.c.), în Parcul Colina din Cluj-Napoca, începând cu ora 11:00 și are numele de Red Bull Soapbox.

Ce este Red Bull Soapbox?

Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roți, conform altora. Noi spunem că este un Grand Prix, unde șoferii amatori se urcă la volanul unor vehicule artizanale, care funcționează pe baza de curaj, gravitație și un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea și bucuria competiției. Și bineînțeles, setea de viteză. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare și pentru șoferii experimentați, și pentru amatorii care sunt în stare să deseneze și să construiască niște grozăvenii cu roți și să concureze contratimp într-o cursă la vale, căci acolo e finișul.

Red Bull a organizat până acum zeci de astfel de curse în toată lumea, de la prima cursă în Belgia, în anul 2000, până în Australia, din Africa de Sud până în Jamaica, iar în 2016 ajunge pentru a doua oară în România, după ediția de 2014 de la București. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de mașini și până la orice le trecea prin cap participanților. Orice care să aibă roți și să îi ducă până la finiș.

Pe cine vom vedea la start pe 3 septembrie la Cluj-Napoca?

Pentru că suntem un popor cunoscut pentru creativitatea debordantă, nici ai noștri nu s-au lăsat mai prejos și se vor prezenta în fața publicului cu mașinării care mai de care mai trăsnite. Vă spunem doar câteva dintre numele echipelor și lăsăm imaginația voastră să lucreze… – Mocanița fără frică, Mustarmobilul, Nasa Spațială, Migutzu’ no 1, Ghilotina cu surprize, R.S.S. Kurtos cu umplutură, Butoiul Zburător, Bootlecuta, Porkshe Troaca V6, CondoMobil P1000 sau Ionel și defectul de piramidă.

Echipele vin din mai multe orașe, pe lângă Cluj-Napoca, orașul gazda, vom mai avea la start îndrăzneți din București, Sibiu, Ploiești, Iași, Brașov, Zalău, Hunedoara, Târgu Mureș, Bistrița, Hațeg, Suceava, Tecuci.

Avem echipe, avem valoare, nu rămâne decât să ne trecem în calendar data de 3 septembrie, ora 11:00 și sa ne înarmăm cu buna dispoziție pentru că în Parcul Colina va fi distracție pe cinste.

Stejarel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share